Nemci se bojijo, da jih bodo Rusi zravnali z zemljo. Velika kampanja za zaprtje ameriške vojaške baze Ramstein! – TOPNEWS.si

Nemci se bojijo, da jih bodo Rusi zravnali z zemljo. Velika kampanja za zaprtje ameriške vojaške baze Ramstein!

Nemci se bojijo, da jih bodo Rusi zravnali z zemljo. Velika kampanja za zaprtje ameriške vojaške baze Ramstein!

Državljani Nemčije se pripravljajo na blokado ameriške letalske baze Ramstein v Kaiserslauternu.

Tudi letos se nadaljuje kampanja “Stop letalski bazi Ramstein”, katere cilj je preprečiti vojaško nevarnost, ki izhaja iz ameriške vojaške baze v Kaiserslauternu, v kateri je “poveljniški center za vojno proti Rusiji,” poroča nemški portal kenfm.de. Državljani bodo blokirali bazo Ramsteinovo med 23. junijem in 1. julijem 2018.

Letalska baza Ramstein ima ključno vlogo pri pripravi in izvajanju vojnih operacij in misij v Iraku, Afganistanu, Pakistanu, Jemnu in Siriji in je hkrati operativno središče jedrskega orožja, nameščenega v Evropi. “Od tu, natančneje z nemškega ozemlja, se izvajajo vojne,” piše omenjeni nemški portal.

Ameriška vojaška letalska baza Ramstein

Vendar pa ne smemo pozabiti, da je grožnja, ki jo predstavlja ta letalska baza, dejansko veliko večja. V zadnjih letih in mesecih, je Nato ustanovil verigo novih poveljstev in skladišč orožja, bataljonov “predhodnikov” vzdolž ruske meje.

Tanki zveze Nato potujejo skozi Nemčijo na “vzhodno fronto”, kot pišejo nemški mediji, brez omejitev. Z zavezniškim letalskim poveljstvom je poveljstvo vojne proti Rusiji nameščeno v ameriški zračni bazi Ramstein. Raketni sistem Aegis, razporejen na štirih bojnih ladjah in na kopnem v Romuniji in na Poljskem, skrajša čas opozorila pred raketami iz Rusije. Združene države Amerike želijo zagotoviti sposobnost “brez tveganja” prvega jedrskega udara s tem, da eliminirajo nasprotni napad.

Sistem AEGIS, za katerega se zavajajoče trdi, da je “obrambni raketni ščit”, je pravzaprav ofenziven. S pritiskom na gumb iz ameriškega letalskega oporišča Ramstein lahko kopenski lanserji prav tako zrušijo rakete srednjega dosega, ki so bile sicer prepovedane leta 1987 in prinašajo novo raven jedrske grožnje Evropi.

Protest gegen die Kriegsdrehscheibe Ramstein – Ein Kommentar von Klaus Hartmann

Objavil/a Stopp Air Base Ramstein Kampagne: Keinen Drohnenkrieg dne 29. maj 2018

Rusija ne ogroža nobene države v Evropi ali svetu in se zavzema za kolektivno varnost po vsem svetu. Toda Nato-ovo ponovno oboroževanje in novo razporejanje sil grozi suverenosti Rusije. Pred tem se Rusija ne more umakniti, ampak bo sprejela vse potrebne protiukrepe.

Kljub temu, da je Rusija zmanjšala svojo vojaško porabo za 20% na 55,3 milijarde dolarjev, so Združene države Amerike povečale svojo lastno vojaško porabo na 610 milijard dolarjev. 29 držav Nato skupaj porabi 881 milijard dolarjev za oborožitev, kar je skoraj 16-krat več kot Rusija.

Stopp Air Base Ramstein 2018

Das erwartet Euch alles in der Aktionswoche der Kampagne Stopp Air Base Ramstein vom 23.06. – 01.07.2018. Alle Veranstaltungen sind öffentlich und kostenlos! Für das einwöchige Friedenscamp können Tickets in Höhe der Selbstkosten für Verpflegung und Infrastruktur erworben werden. Hierfür wird bis zum 18.06.2018 sogar noch ein Vorverkaufsrabatt von 20% angeboten. Anschließend sind die Camp-Tickets nur noch an der Abendkasse im Camp selbst erhältlich.#StoppRamstein Camp 2018Hier der Link zum Ticketshop:https://www.ramstein-kampagne.eu/tickets-friedenscamp/

Objavil/a Stopp Air Base Ramstein Kampagne: Keinen Drohnenkrieg dne 11. junij 2018

V primeru vojne, bi bila Rusija prisiljena uporabiti svojo destruktivno moč proti sovražniku. Rusija bi imela 6 minut za pritisk na “gumb” in nato bi se nemška regija Kaiserslautern, Zahodni Palatinat in celotna Nemčija spremenili v jedrsko puščavo.

Nemški državljani zahtevajo, da zvezna vlada odpove “pogodbo o bivanju tujih oboroženih sil v Zvezni republiki Nemčiji,” z odpovednim rokom dveh let!

Več kot 50.000 ljudi je podpisalo peticijo “Razorožitev namesto oborožitve”. Vendar pa se je nemška zvezna vlada kot članica Nato obvezala, da bo podvojila svoj proračun za orožje, za več kot 75 milijard evrov do leta 2024. Takšna obveznost je namenjena le članicam zveze Nato!

Protesti med 23. junijem in 1. julijem 2018 vključujejo enotedensko kampanjo, informacijski in kulturni kamp. Udeleženci kampa bodo potovali v Biehl z avtobusi, kjer bodo protestirali za umik jedrskega orožja, ki je tam nameščeno. Vrhunec protestov bo v soboto, 30. junija 2018, z dvema shodoma na prostem, v Landstuhlu in Ramsteinu, nato pa s protestom v letalski bazi. Prvič odkar se odvija ta kampanja so državljani pozvani k državljanski nepokorščini in blokiranju letalske baze Ramstein!

V zadnjih nekaj letih so protesti v Ramsteinu postali najpomembnejši ukrep akcijskih mirovnih gibanj proti vojnim hujskačem v Berlinu, piše nemški portal

COMMENTS

Wordpress (0)