Soros ruši Trumpa: Trump je ultimativni narcis, ki je pripravljen uničiti svet! – TOPNEWS.si

Soros ruši Trumpa: Trump je ultimativni narcis, ki je pripravljen uničiti svet!

Soros ruši Trumpa: Trump je ultimativni narcis, ki je pripravljen uničiti svet!

Ameriški milijarder George Soros je za ameriškega predsednika Donalda Trumpa dejal, da je “ultimativni narcis, ki zase meni, da je vsemogočen in ki je pripravljen uničiti svet”.

Soros je dejal, da bo v primeru, ča ameriška Demokratska stranka premočno zmagala na splošnih volitvah letos jeseni in dobi večino v Kongresu in Senatu in začne s postopkom odpoklica predsednika, podprl Trumpovo zamenjavo.

Trump in Soros sta v zelo slabih odnosih še od ameriških predsedniških volitev, na katerih je Trump premagal Hillary Clinton, ki jo je podpiral Soros.

Po podatkih Centra za odgovorno politiko iz Washingtona je Soros kampanji Clintonove doniral več kot 10,5 milijonov dolarjev.

Lani je Wall Street Journal poročal, da je Soros zgubil skoraj milijardo dolarjev zaradi špekulacij po Trumpovi zmagi na predsedniških volitvah.

Trumpova nacionalistična in protekcionistična politika je nasprotna globalistični in liberalni politiki, za katero se zavzema Soros.

V državi Sorosovega rojstva – Madžarski, je premier Viktor Orban začel kampanjo proti Sorosu tako, da ga je razglasil za državnega sovražnika in napovedal “Zakon za njegovo zaustavitev,” s katerim bi se omejilo financiranje civilne družbe iz tujine in prepovedalo tisto, kar predstavlja “nacionalno varnostno tveganje”.

Zaradi tega je moral Soros svoje pisarne preseliti iz Budimpešte v Berlin.

Sorosa je pred časom omenjal tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ko je trdil, da Sorosove donacije po svetu pomenijo vmešavanje v volitve.

Kljub vsemu se 87-letni Soroš ne misli predati, niti oditi v pokoj, temveč najavlja, da se bo še bolj trdo boril za svoje politične cilje.

“Večja kot je nevarnost, večja kot je grožnja, bolj čutim, da se ji moram zoperstaviti. Zaradi tega sem v tem smislu podvojil svoje napore”, je dejal Soros.

COMMENTS

Wordpress (0)