Brutalen odgovor Avstrije na Erdoganove grožnje! Strache: izgon imamov in zaprtje džamij je le začetek! – TOPNEWS.si

Brutalen odgovor Avstrije na Erdoganove grožnje! Strache: izgon imamov in zaprtje džamij je le začetek!

Brutalen odgovor Avstrije na Erdoganove grožnje! Strache: izgon imamov in zaprtje džamij je le začetek!

Avstrijski vicekancler Heinz-Christian Strache poudarja, da je odločitev avstrijske vlade o izgonu imamov in zaprtju sedem džamij kot tudi prepoved dela islamskega verskega združenja samo začetek.

Strache je v intervjuju za dunajski dnevnik Österreich dejal, da je potrebno delovati naprej z vso močjo proti kršitvi zakona, s strani radikalnega islama.

“Verjetno obstaja še mnogo organizacij in skritih kulturnih združenj, ki kršijo zakon o islamu in proti katerim je potrebno delovati dosledno,” je sporočil Strache. Če obstajajo združenja in ustanove, ki jih zakon o islamu ne obsega, potem ga je potrebno preučiti, smatra Strache.

Zavrača kritiko, da je vlada delovala v času ramazana in neposredno pred predsedniškimi volitvami v Turčiji in poudaril, da bi morali delovati že pred dvema letoma, vendar se to ni zgodilo. “Zdaj ne gre za taktiko upoštevanja nekaterih dogodkov, vendar je treba ukrepati,” pravi Strahe.

Turški predsednik Redžep Tajip Erdogan je sporočil, da Turčija ne bo “gledala križem rok” na to, kar se v Avstriji dogaja.

Na to je šef poslanske skupine vladajoče Svobodnjaške stranke Avstrije (FPO) Johan Gudenus odgovoril, da “Avstrija zagotovo ne bo dovolila nekaj takega”.

“Izjave Erdogana kažejo, da Turčija želi vplivati na politiko evropskih držav. Avstrija zagotovo tega ne bo dovolila, avstrijska vlada je zagotovo odgovorna za varnost naše države in uporabo avstrijskih zakonov”, se je odzval Gudenus.

Islamski verski skupnosti v Avstriji je sporočil, da se izvajanje zakona ne ozira na ramazan ali druge praznike, temveč na odločitve, ki jih sprejemajo neodvisne ustanove.

Avstrijska vlada je v petek sporočila, da je sprejela ukrep o izgonu imamov, za katere je bilo ugotovljeno, da se v nasprotju z avstrijskim zakonom financirajo iz tujine, kot tudi, da bo zaprla džamije, ki širijo salafistično ideologijo.

COMMENTS

Wordpress (0)