Putin o odnosih z ZDA: Mi smo pripravljeni na izboljšanje, na potezi je Washington! – TOPNEWS.si

Putin o odnosih z ZDA: Mi smo pripravljeni na izboljšanje, na potezi je Washington!

Putin o odnosih z ZDA: Mi smo pripravljeni na izboljšanje, na potezi je Washington!

Ruski predsednik Vladimir Putin je sporočil, da pričakuje, da bo predsednik ZDA Donald Trump izpolnil svojo predvolilno obljubo o izboljšanju odnosov z Moskvo in poudaril, da je Rusija na to pripravljena, “žogica pa je sedaj v ameriškem dvorišču”.

V oddaji, ki jo je danes predvajala Rossija-1, je ruski predsednik Putin dejal, da Trump izpolnjuje obljube, ki jih je dal v predvolilni kampanji, ena od obljub pa je bila, da bo izboljšal odnose Združenih držav Amerike z Rusijo.

“Upam, da se bo to zgodilo, mi smo na to pripravljeni in menim, da je žoga v dvorišču ZDA”, je zaključil ruski predsednik.

O Dunaju se razmišlja kot o eni od možnih destinacij, kjer bi se lahko sestala ruski in ameriški predsednik Vladimir Putin in Donald Trump, vendar odločitev o tem še vedno ni sprejeta, je danes dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Povedal je še, da sta se Putin in Trump marca po telefonu pogovarjala o možnosti za sestanek kot tudi o možnih lokacijah. Kot eno od možnih lokacij sta omenila tudi Dunaj.

Peskov je prav tako povedal, da “za zdaj še ni konkretnega dogovora” o tem.

COMMENTS

Wordpress (0)