(VIDEO) Dva ponujena odstopa liderjev strank po volitvah in kar nekaj pogrebne turobnosti, poroke pa ni na vidiku – TOPNEWS.si

(VIDEO) Dva ponujena odstopa liderjev strank po volitvah in kar nekaj pogrebne turobnosti, poroke pa ni na vidiku

(VIDEO) Dva ponujena odstopa liderjev strank po volitvah in kar nekaj pogrebne turobnosti, poroke pa ni na vidiku

SDS je zmagala v vseh – torej osmih volilnih enotah. Pregled po volilnih okrajih sicer ne kaže bistvene spremembe. LMŠ so zmagovalne v Marjanu Šarcu „zvestih“ okrajih – Kamnik, obeh okrajih Domžale in Zagorju ob Savi. SD je zmagala v Laškem in Hrastniku ter Piranu, Levica pa je v svoje obarvala okraj Koper I in nekatere ljubljanske okraje – Šiška I in II, Bežigrad II, Center in Moste-Polje II. Bolj pomembni kot odstotki in okraji so seveda obrazi, ki bodo zastopali politične stranke, zato objavljamo seznam poslancev.

SDS: Branko Grims, Marko Pogačnik, Žan Mahnič, Danijel Krivec, Zvonko Černač, Eva Irgl, Andrej Šircelj, Alenka Jeraj, Anže Logar, Jože Tanko, Janez Ivan Janša, Boris Doblekar, Jelka Godec, Nada Brinovšek, Franc Rosec, Anja Bah Žibert, Franci Kepa, Tomaž Lisec, Karmen Furman, Bojan Podkrajšek, Dejan Kaloh, Franc Breznik, Marijan Pojbič, Jožef Lenart, Suzan Lep Šimenko.

LMŠ: Igor Peček, Edvard Paulič, Marjan Šarec, Robert Pavšič, Jerca Korče, Andreja Zabret, Tina Heferle, Brane Golubovič, Darij Krajčič, Jože Lenart, Rudi Medved, Lidija Divjak Mirnik, Aljaž Kovačič.

SD: Samo Bevk, Meira Hot, Matjaž Nemec, Marko Koprivc, Predrag Baković, Jani Prednik, Matjaž Han, Soniboj Knežak, Bojana Muršič, Dejan Židan.

SMC: Mateja Udovč, Gregor Perič, Monika Gregorčič, Miro Cerar, Milan Brglez, Janja Sluga, Igor Zorčič, Zdravko Počivavšek, Branislav Rajič, Mojca Žnidarič.

Levica: Miha Kordiš, Matej Tašner Vatovec, Violeta Tomič, Luka Mesec, Nataša Sukič, Željko Cigler, Primož Siter, Franc Trček, Boštjan Koražija.

NSi: Matej Tonin, Jernej Vrtovec, Iva Dimic, Ljudmila Novak, Blaž Pavlin, Martin Mikolič, Jožef Horvat.

SAB: Franc Kramar, Marko Bandelli, Peter Jožef Česnik, Vojko Starović, Jožef Ribič.

Desus: Branko Simonovič, Robert Polnar, Ivan Hršak, Jurij Lep, Franc Jurša.

SNS: Lidija Ivanuša, Dušan Šiško, Zmago Jelinčič, Jani Ivanuša.

V DZ-ju pa očitno ne bo nekaterih znanih imen slovenske politike, tudi dveh predsednikov Karla Erjavca in Alenke Bratušek.

Največji šok je verjetno izpad prvaka DeSUS Karla Erjavca, čigar stranka je dobila dobrih pet odstotkov glasov, njega pa ne bo med izvoljenimi poslanci. Pri DeSUS naj bi iz DZ izpadli tudi Peter Vilfan, Tomaž Gantar in Julijana Bizjak Mlakar.

V SDS ne bo več dolgoletnega poslanca Vinka Gorenaka, ki pa je že pred časom napovedal upokojitev in je načrtno kandidiral v okraju, kjer ni imel možnosti za izvolitev.

Pri SD se poslavlja Jan Škobrne. Očitno je izpadla Alenka Bratušek, katere stranka je prišla v DZ, a brez šefinje, ki je stranki dala tudi svoje ime.

Od DZ se poslavljajo tudi strankarski “odpadniki” Janko Veber, Bojan Dobovšek in Andrej Čuš, ki so zapustili stranke, s katerimi so bili izvoljeni, in na volitve šli z novimi strankami.
Kljub pogrebni turobnosti v nekaterih strankah zaradi slabih rezultatov odstopov očitno še ne bo.

Čeprav mi je ob spremljanju volilnih razultatov šel po glavi film štiri poroke in en pogreb, bi lahko letošnje volitve naslovili drugače štirje pogrebi, poroke pa nikjer.

COMMENTS

Wordpress (0)