Oglasila se je mati dečka, ki je visel z balkona 4. nadstropja, na katerega je padel iz 6. nadstropja – TOPNEWS.si

Oglasila se je mati dečka, ki je visel z balkona 4. nadstropja, na katerega je padel iz 6. nadstropja

Oglasila se je mati dečka, ki je visel z balkona 4. nadstropja, na katerega je padel iz 6. nadstropja

Družina dečka, kateremu je življenje rešil migrant iz Malija, medtem ko je visel z balkona v Parizu, v vseh pogledih izraža hvaležnost Mamoudou Gassamiju, ki je v nekaj sekundah v slogu Spidermana splezal do 4. nadstropja in potegnil fanta iz nevarnosti. “On je pravi junak,” je izjavila babica nesrečnega štiriletnega dečka.

Njegov oče se je igral igro Pokemon Go, medtem ko je bil njegov otrok v življenjski nevarnosti. Odšel je v trgovino in pustil sina samega doma. Medtem ko se je vračal domov, se je odločil na ulici igrati igrico Pokemon, kjer se je pri tem zadržal. Očeta so aretirali in ga obtožili zanemarjanja otroka, zaradi česar mu grozi kazen do dveh let zapora.

Deček je pred tremi tedni prišel k očetu v Pariz iz francoskega otoka Reunion, kjer živita njegova mati in babica. Mati z drugim otrokom bi se jima morala pridružiti junija.

Oče dečka živi v šestem nadstropju, zato je pravi čudež, ker je fant dejansko padel dve nadstropji nižje, da se je uspel ujeti v četrtem nadstropju in jo odnesel le z nekaj praskami, poroča BBC.

Mati dečka je za Antenne Reunion dejala, da oče ni bil vajen čuvati otroka in da ga je že tudi v preteklosti puščal samega: “Jaz tega, kar je storil soprog, ne opravičujem. Ljudje bodo rekli, da bi se to lahko zgodilo vsakomur in da se je že zgodilo. Moj sin je preprosto imel srečo.”

Mnogi so po nesrečnem dogodku komentirali, da bi lahko sosed iz 4. nadstropja naredil več, saj se je zdelo, da je bil dovolj blizu. Vendar pa je sosed za Le Parisien dejal, da je držal dečka za roko, vendar se ga ni upal povleči zaradi pregrade, ki se je nahajala med dvema balkonoma. “Nisem hotel tvegati in spustiti njegove roke, mislil sem, da je bolje iti korak za korakom,” je dejal in dodal, da je bil deček v obleki Spider-Mana in da je krvavel iz nožnega prsta zaradi odtrganega nohta.

Deček je trenutno v oskrbi socialne službe. Njegov oče je zaradi incidenta popolnoma strt. Grozi mu do dve leti zapora in približno 30.000 evrov denarne kazni.

Mamo dečka bodo prav tako zaslišali socialni delavci v Reunionu. Dečkova babica je za medije opisala, kako se je odzvala na posnetek: “Bila sem v popolnem šoku. Vpila sem, da je to moj vnuk in naj ga rešijo! Na srečo, g. Gassam zna plezati. Tam je bilo veliko ljudi, vendar je on edini, ki ni gledal križem rok. Uspel je splezati v četrto nadstropje, to je bilo neverjetno. Bil je zelo pogumen.”

Tudi francoski predsednik Emmanuel Macron se je osebno zahvalil Gassamiju. vročil mu je medaljo za hrabrost, ponudil mu je službo v gasilski enoti in državljanstvo.

COMMENTS

Wordpress (0)