Ukrajina plačala Trumpovemu odvetniku Choenu za organizacijo srečanja z njihovim predsednikom?! – TOPNEWS.si

Ukrajina plačala Trumpovemu odvetniku Choenu za organizacijo srečanja z njihovim predsednikom?!

Ukrajina plačala Trumpovemu odvetniku Choenu za organizacijo srečanja z njihovim predsednikom?!

Ukrajina je plačala 400.000 dolarjev odvetniku ameriškega predsednika Donalda Trumpa Michaelu Cohenu za srečanje med Trumpom in ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom lani, trdi BBC.

Do plačila je prišlo zato, ker si je ukrajinski predsednik Porošenko želel odpreti neuraden kanal do ameriškega predsednika, trdi BBC, ki se sklicuje na dva neimenovana vira v Kijevu.

Odvetnika Cohena so vpletli v zgodbo, saj so ukrajinski lobisti in veleposlaništvo Ukrajine v Washingtonu želeli omogočiti Porošenku več kot le fotografiranje s Trumpom, glede na to, da “je ukrajinski vodja želel nekaj, čemur bi lahko rekli “pogovori “.

Choen in Porošenkov urad: “Povsem lažna zgodba”

“Ta zgodba je popolnoma lažna,” je dejal Cohen v pisnem odgovoru za Reuters. Bela hiša še ni komentirala novice. Porošenkov urad je prav tako dejal, da je zgodba lažna.

Trump se je 20. junija 2017 v Beli hiši srečal s Porošenkom, sestanek pa bi moral biti kratek in protokolaren, potem ko se je Porošenko pogovarjal s podpredsednikom Mikeom Penceom.

Porošenko je kasneje v izjavi za javnost dejal, da je zelo zadovoljen s “celovitimi in podrobnimi pogovori” s Trumpom.

BBC pravi, da ni indicev, da je Trump vedel za plačilo Cohenu.

Drugi vir iz Kijeva je potrdil zgodbo, s to razliko, da je bil Trumpovemu odvetniku Chohenu za uslugo plačan znesek v višini 600.000 dolarjev.

COMMENTS

Wordpress (0)