Ostre besede izraelskega ministra: EU poslal v pekel! – TOPNEWS.si

Ostre besede izraelskega ministra: EU poslal v pekel!

Ostre besede izraelskega ministra: EU poslal v pekel!

Izraelski minister Juval Steinitz je danes javno izjavil, da naj Evropska unija “odide v pekel”, ker zahteva preiskavo brutalnosti izraelske policije nad izraelskim Arabci.

EU je v torek obsodila obračun izraelske policije proti demonstrantom v Haifi, ki so demonstrirali zaradi množičnih pobojev Palestincev med demonstracijami vzdolž mejnega pasu med Gazo in Izraelom, na dan preselitve ameriškega veleposlaništva iz Tel Aviva v Jeruzalem.

EU je sporočila, da je pomembno, da bi Izrael izvedel “hitro preiskavo dogodkov prejšnjega tedna v Haifi, ki so, kot je bilo videti, privedli do resnih poškodb Jafar Faraha pri njegovi aretaciji, sicer direktorja NVO Mossawa”, ki predstavlja arabske državljane Izraela.

“Naj gredo v tisoč peklov”, je za EU dejal minister za energetiko na lokalnem radio, medtem ko je pred dvema tednoma na proslavi Dneva Evrope hvalil odnose Izraela z EU.

Minister Steinitz je danes tudi dejal, da je EU licemerna, saj “sedaj “leze v rit” Iranu in mu bo pomagala proti ameriškim sankcijam”.

COMMENTS

Wordpress (0)