Volilne napovedi: Janša še naprej povečuje prednost, levi četvorček pa naj bi snoval predvolilno koalicijo! – TOPNEWS.si

Volilne napovedi: Janša še naprej povečuje prednost, levi četvorček pa naj bi snoval predvolilno koalicijo!

Volilne napovedi: Janša še naprej povečuje prednost, levi četvorček pa naj bi snoval predvolilno koalicijo!

Javnomnenjska raziskava, ki jo je za Pop TV izvedla Mediana Pulse, je pokazala, da SDS ohranja vodstvo na lestvici strank, pri čemer je s 14,9-odstotno podporo še povečala svojo prednost. Z 9,7 odstotka ji sledi Lista Marjana Šarca (LMŠ), tretja pa je SD s 6,5 odstotka podpore.

SDS se je podpora volivcev v primerjavi s preteklim mesecem povečala za 1,4-odstotne točke, LMŠ je upadla za 4,6-odstotne točke, podpora SD pa za dve. Za vodilnimi tremi se je na četrto mesto uvrstila SMC s 4,5-odstotno podporo. Levico bi prav tako volilo 4,5 odstotka vprašanih, Desus 3,9 odstotka, NSi pa 3,3 odstotka.

SNS in Stranko Alenke Bratušek bi obkrožil enak odstotek anketirancev (obe imata 3,1 odstotka podpore), sledijo pa SLS z 1,7, Piratska stranka Slovenije z 1,2 in stranka ReSET z enim odstotkom podpore.

V anketi so manj kot odstotek podpore prejeli Gibanje Zedinjena Slovenija, stranka Andrej Čuš in Zeleni Slovenije, Lista novinarja Bojana Požarja, stranka Bojana Dobovška Dobra država, Naprej Slovenija ter koalicija Združene levice in Sloge. Malo več kot petina vprašanih (21,8 odstotka) še ne ve, katero stranko bi izbrala, če bi bile volitve že danes. Nobene od obstoječih političnih strank ne bi izbralo 10,1 odstotka anketiranih, 3,4 odstotka vprašanih pa na vprašanje ni želelo odgovoriti.

Po pisanju Demokracije in Nova24 pa naj bi Miro Cerar, Dejan Židan, Karl Erjavec in Alenka Bratušek danes podpisali predvolilno koalicijsko pogodbo, ki jih bo zavezovala, da po volitvah skupaj sestavijo vlado. Tako so iz neuradnih, a zelo zanesljivih virov izvedeli, da bodo predsedniki treh strank sedanje koalicije in Stranka Alenke Bratušek podpisali predvolilno koalicijsko pogodbo o skupnem oblikovanju leve vlade po volitvah.

O vsebini same pogodbe od svojega vira niso uspeli dobiti podatka. Skoraj zagotovo pa naj bi bilo, Miro Cerar (SMC), Dejan Židan (SD) in Karl Erjavec (DeSUS), katerim naj bi se pridružila še Alenka Bratušek, programsko nadaljevali delo sedanje vlade, kar pomeni, po pisanju Nova24, da bo globoka država ohranila vpliv na Gregorčičevi ulici in še naprej usmerjala poteze politike. Med drugim bodo (kljub grožnji z več sto milijonsko kaznijo) vztrajali, da se NLB ne proda, nadaljevalo se bo siromašenje zdravstva, indoktrinacija v šolstvu bo še večja, zaradi pohlepnosti državnih parazitov se bodo povečali davki.

Neimenovani viri pa naj bi tudi povedali, da lobisti že več dni “masirajo” Marjana Šarca (Lista Marjana Šarca), naj se pridruži tej neuradni predvolilni druščini, vendar naj jim ne bi to vsaj do sedaj uspelo. Prav tako so izvedeli, da Zorana Jankovića, ki je nedavno z Erjavcem podpisal zavezništvo proti Janši, naj ne bi bilo na podpisu pogodbe.

COMMENTS

Wordpress (0)