Anonimka o Listi novinarja Bojana Požarja v Idriji – Na listi še en kandidat, ki se na Facebooku izdaja za odvetnika, pa nima niti diplome na Pravni fakulteti – TOPNEWS.si

Anonimka o Listi novinarja Bojana Požarja v Idriji – Na listi še en kandidat, ki se na Facebooku izdaja za odvetnika, pa nima niti diplome na Pravni fakulteti

Anonimka o Listi novinarja Bojana Požarja v Idriji – Na listi še en kandidat, ki se na Facebooku izdaja za odvetnika, pa nima niti diplome na Pravni fakulteti

Zapletom s kandidatnimi listami na letošnjih parlamentarnih volitvah ni videti konca. Potem, ko SSN kandidirala kar “mrtve duše”, DVK – Državna volilna komisija pa je odločila, da zaradi sporne kandidatke Milene Babič, ki nastopa na dveh listah hkrati (pri SD v Pesnici, pri Zelenih pa na Viču), celotna lista Andreja Čuša in Zelenih Slovenije ne bo mogla nastopati v volilni enoti Ljubljana Center.

Bolj zanimivi kot škandali in zapleti s kandidatnimi listami so nekateri kandidati na posameznih listah. Tako recimo na kandidatni listi novinarja Bojana Požarja nastopa tudi Gašper Ferjan iz Idrije, ki je bil v oddaji VV Faktor dne 10.04.2018 predstavljen kot “podjetnik”.

O podjetniški poti kandidata Gašperja Ferjana pozneje. Bolj zanimivo je, da se recimo na Facebooku predstavlja za odvetnika, nima pa diplome na Pravni fakulteti.

DOC002.7

 

Svoje kandidate in kandidatke za letošnje državnozborske volitve je v torek v Ljubljani predstavila tudi Lista novinarja Bojana Požarja. Po besedah slednjega gre za edino državljansko listo. “Glavni merilo za uvrstitev kandidatov in kandidatk na listo je bilo to, da se pred tem niso politično udejstvovali in da se tako niso umazali z aktualno politiko. Gre pa za ljudi, ki so se dokazali vsak na svojem področju”, zato Bojan Požar, kot pravi, “v njih verjame”.

“Poslovnim podvigom” kandidata na Požarjevi listi Gašperja Ferjana, sodeč po dokumentih, ki smo jih prejeli v redakcijo Topnews.si, ni videti konca, ne kraja. Gašper Ferjan ni podjetnik, ampak zgolj zakoniti zastopnik društva Združenja Rožica – Za razvoj turizma in omejevanja tveganj korupcije, s sedežem na njegovem domu v Idriji.

V mestu Idrija je Fearjan viden, da vozi avtomobil z oznako “taksi” in tudi potnike. Morda na črno?

Glede podjetništva Gašperja Ferjana pa naslednje. Podjetje, ki ga zastopa Gašper Ferjan nima niti transakcijskega računa, zato upniki od njega ne morejo izterjati ničesar. Po izpisu iz poslovnega registra na dan 11.04.2018 je Penzion Rožica Rožica, Apartmaji in sobe Rožica, Hotelirstvo in turizem Rožica Ferjan s.p., v lastništvu njegove mame Rožice Ferjan, Gašper Ferjan pa je zgolj zakoniti zastopnik.

Ostale podatke iy AJPES-a si lahko ogledate tu:

[dg columns=”8″ new_window=”true” ids=”9542,9543,9544,9546,9548,9550″]

Podjetje oddaja penzione na dveh lokacijah v Idriji. Ena od teh je v Kosovelovi ulici v Idriji, v zelo dotrajani hiši, kjer ima nastanjene delavce in turiste. Bivajo v zelo nečloveških razmerah, zato ni čudno, da je med njimi in Gašperjem Ferjanom prišlo do sporov in celo fizičnih konfliktov. Fotografije hiše so posneli turisti, ki niso mogli verjeti, kam so prišli.

DOC001.6
p01-rotated
DOC001.5
p10
p02-rotated
p12

Na drugi lokaciji, pred domačo hišo, v ulici Otona Župančiča, pa je Ferjan kar na lokalni cesti zarisal pet parkirnih mest za potrebe gostov. V upravni izvršbi so bile oznake parkirnih mest odstranjene, kar ni motilo Ferjana, da bi jih znova narisal. Pri tem je prišlo celo do spora in poškodbe občinskega redarja.

Gašper Ferjan je bil po nalogu sodišča, po vsej verjetnosti zaradi zagotovitve njegove navzočnosti v sodnih procesih leta 2017, nekaj dni celo v priporu. Po pripovedovanju prič je pred policisti bežal, kar čez vrt svojega doma, ko so ga doma obiskali policisti. Toliko o ljudeh na Listi novinarja Bojana Požarja, ki se, kot zagotavlja Požar, do sedaj “niso umazali z aktualno politiko in ki so se dokazali vsak na svojem področju.” Dokazi o tem so nesporni in zgovorni.

Galerijo slik “apartmajev” si lahko ogledate tu:

[dg columns=”8″ new_window=”true” attachment_pg=”false” paginate=”true” ids=”9552,9554,9555,9556,9557,9558,9559,9560,9561,9562,9563,9564,9565,9566,9567,9568,9569,9570,9571,9572,9573,9574,9575,9576″]

COMMENTS

Wordpress (0)