(VIDEO) Kako je Aleš Primc pred novinarji izvedel “het trick” snel suknjič in kravato ter si nadel “uniformo” Odbora 2014 – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kako je Aleš Primc pred novinarji izvedel “het trick” snel suknjič in kravato ter si nadel “uniformo” Odbora 2014

(VIDEO) Kako je Aleš Primc pred novinarji izvedel “het trick” snel suknjič in kravato ter si nadel “uniformo” Odbora 2014

Združena desnica Aleš Primc & Franc Kangler sta včeraj sklicala nujno izredno tiskovno konferenco, na kateri sta predstavila vsebino pritožbe na Vrhovno sodišče, ker je volilna komisija zaradi premajhnega števila žensk zavrnila kandidatno listo predvolilne koalicije Združena desnica Kangler & Primc – Združena desnica v volilni enoti Novo mesto. Zakon določa, da na posamezni kandidatni listi noben spol ne sme biti zastopan z manj kot 35 odstotki. To pa naj bi se pripetilo kandidatni listi Združene desnice, v kateri sta se pred volitvami združili stranka Glas za otroke in družine, ki jo kot predsednik vodi Primc ter Nova ljudska stranka Slovenije, pri kateri je Franc Kangler predsednik programskega sveta. Primc & Kangler sta celotni zaplet pripisala zaroti levice.

“Za začetek naj rečem, da se levica boji volitev. Očitno ne more zmagati, ne da bi se vmešale državne službe pravosodje. Hočejo njihovo pomoč, brez njihove pomoči ne morejo zmagati. To se je zgodilo leta 2014 in očitno ocenjujejo, da, kar se jim je izplačalo leta 2014, bodo ponovili tudi leta 2018. In očitno se je zgodilo to, da smo žrtve tega napada levice s strani pravosodja in državnih organov prav združena desnica,” je v dramatičnem tonu začel tiskovno konferneco Aleš Primc.

Nato je izvedel “het trick”, slekel suknjo ter snel kravato in oblekel pulover Odbora 2014. “Nobene pravne podlage ni za to, da bi nas izloči iz volilne bitke, je pa gotovo velik strah, da bi na teh volitvah zmagali. In naj povem še eno stvar, za mene od tega trenutka naprej ta volilna kampanja ni več samo volilna kampanja, ampak boj za pravico. Boj za to, da lahko sodelujemo na teh volitvah in v tem boju bom nosil uniformo odbora 2014, ki jo bom tudi sedaj oblekel”.

Franc Kangler je šel še dlje. “Prepričan sem, da, če bo pri tem ostalo, bo to imelo velike posledice za bodočo koalicijo, za bodočo politično sliko v Sloveniji. Tudi sam osebno, se že sedem let borim z viharji takšnimi in drugačnimi, pa tudi danes tukaj sporočam vsem Slovencem, boril se bom naprej ne glede kakšna bo odločitev. “

Kangler & Primc sta se nato odpravila peš s somišljeniki po ljubljanskih ulicah do Vrhovnega sodišča, ki je bilo sicer zaklenjeno, vendar je po nekaj minutah varnostnik omogočil vstop v stavbo in predajo pritožbe. Rok za pritožbo se je iztekel včeraj, pet minut pred šesto uro. V volilni enoti v Kranju je prav tako nastal problem z žensko kvoto. Potem, ko je novomeška volilna komisija zavrnila kandidatno listo Kanglerjeve in Primčeve Združene desnice, se utegne podobna usoda zgoditi tudi v kranjski volilni enoti. Podobno kot v šesti imajo tudi v prvi volilni enoti na listi samo dve kandidatki.

Če bi v kranjski volilni enoti, kjer kandidirajo Pavel Rupar, Franci Kindlhofer, Marta Kogovšek, Janez Remškar, Metka Zevnik, Rajko Perčič in Janez Kunc, torej pet kandidatov in dve kandidatki, bi bila Stranka Za otroke in družine obglavljena na volitvah, saj je Metka Zevnik podpredsednica stranke.

Aleš Primc, ki poleg Marjana Rajka, Draga Stezinarja, Ivane Zajc, Matjaža Lulika, Petera Hrastelja, Aleksandra Gregla in Bojana Simončiča, torej sedem kandidatov in dve kandidatki, pa kandidira v novomeški volilni enoti.

COMMENTS

Wordpress (0)