(VIDEO) Ameriške korporacije vse bolj bogate: Sedaj imajo problem, kam z viškom denarja! Za to je zaslužna ena sama Trumpova poteza! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ameriške korporacije vse bolj bogate: Sedaj imajo problem, kam z viškom denarja! Za to je zaslužna ena sama Trumpova poteza!

(VIDEO) Ameriške korporacije vse bolj bogate: Sedaj imajo problem, kam z viškom denarja! Za to je zaslužna ena sama Trumpova poteza!

Ameriška podjetja razpolagajo z vse več gotovine, zahvaljujoč velikem zmanjšanju davčne stopnje na dobiček podjetja, poroča newyorška agencija “Bloomberg”.

Okoli 180 podjetij, z delnicami katerih se trguje v sklopu indeksa S&P 500, je pred kratkim poročalo o svojih poslovnih rezultatih, ki so pokazali, da je njihova efektivna davčna stopnja padla povprečno za 6 odstotkov v prvem letošnjem četrtletju. Zmanjšanje davka na dobiček je del paketa, ki ga je sprejela Trumpova administracija konec prejšnjega leta.

Ukrep jim je omogočil prihranek skoraj 13 milijard dolarjev na račun zmanjšanega plačila davka, od česar skoraj tretjina odpade na 44 finančnih podjetij, na podlagi analize newyorške agencije Bloomberg.

Še vedno pa ostaja nejasno, kaj podjetja počnejo z viškom denarja oziroma ali ga namenjajo za investicije ali za rastoče stroške delovne sile.

Po poročanju USA Today, delavci v svojih žepih doslej še niso občutili najnovejšega blagostanja podjetij, pri katerih so zaposleni.

Korporativna davčna stopnja na dobiček v Združenih državah Amerike je bila konec lanskega leta zmanjšana iz 35 na 21 odstotkov.

COMMENTS

Wordpress (0)