Sprememba v vladi Velike Britanije: Pakistanec na čelu Ministrstva za notranje zadeve – TOPNEWS.si

Sprememba v vladi Velike Britanije: Pakistanec na čelu Ministrstva za notranje zadeve

Sprememba v vladi Velike Britanije: Pakistanec na čelu Ministrstva za notranje zadeve

Britanska ministrica Amber Rudd je v ponedeljek odstopila zaradi škandala glede migrantov, saj je “nenamerno dezinformirala” poslance v britanskem parlamentu o tem, kar naj bi vedela o migrantskih kvotah.

Bivši investicijski bankir pakistanskega porekla Sajid Javid je bil imenovan za novega britanskega ministra za notranje zadeve, potem ko je dosedanja ministrica Amber Rudd odstopila pod pritiskom kritik glede primera karibskih migrantov, ki so jih zmotno označili kot ilegalne imigrante, poroča BBC.

Javid je sin pakistanskega voznika avtobusa, ki je z družino prišel v Združeno kraljestvo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, doslej je opravljal funkcijo sekretarja v Ministrstvu za nastanitve, skupnosti in lokalne oblasti.

48-letni bivši investicijski bankir in poslanec iz okrožja Bromsgrove je bil tudi sekretar za ekonomijo in kulturo. V parlament je vstopil leta 2010. Podprl je obstanek Britanije v Evropski uniji, vendar ga v zadnjem času ocenjujejo kot evroskeptika.

Dosedanja ministrica za notranje zadeve Amber Rudd je odstopila, ker je “nenamerno dezinformirala” parlamentarce o migrantskih kvotah. Njen odhod se je zgodil po dveh škandalih glede potomcev tako imenovane “generacije Windrush”, povabljene v Britanijo, da bi zapolnila pomanjkanje delovne sile v obdobju med leti 1948 in 1971 in je bila pred kratkim označena kot ilegalna imigracija.

Javid je konec tedna za Sunday Telegraph dejal, da ga je ta primer osebno prizadel, saj prihaja iz družine imigrantov. To bi lahko bila moja mama, moj oče ali jaz – je poudaril novi minister za notranje zadeve Velike Britanije, poroča BBC.

COMMENTS

Wordpress (0)