(VIDEO) Nov napad na Sirijo: Eksplozije tako močne, da so izzvale potres! 40 mrtvih! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Nov napad na Sirijo: Eksplozije tako močne, da so izzvale potres! 40 mrtvih!

(VIDEO) Nov napad na Sirijo: Eksplozije tako močne, da so izzvale potres! 40 mrtvih!

Sirska vojska je sporočila, da so sinoči rakete zadele nekaj vojaških baz v provincah Hama in Alep, je poročala o novi “agresiji” sirska državna televizija.

Iranska agencija Isna je objavila, citirajoč tuje vire, da je bilo v sinočnjih raketnih napadih na severu Sirije ubitih najmanj 40 ljudi, 60 pa je bilo ranjenih. Med žrtvami naj bi bilo tudi 18 Irancev, poroča italijanska Ansa.

Agencije poročajo, da so, po trditvah sirskih medijev, rakete prišle iz britanskih in ameriških baz iz severnega dela Jordanije in da je bilo izstreljenih skupaj devet raket.

Sirski observatorij za človekove pravice, s sedežem v Veliki Britaniji, po drugi strani trdi, da zgleda, da je raketne napade izvedel Izrael in da je bilo napadeno skladišče raket zemlja-zemlja v bazi na severu Sirije, znani kot Brigada 47, v njih naj bi bilo ubitih 26 provladnih borcev, večinoma Irancev in nekaj Sircev.

AP poroča, da je Teheran poslal tisoče borcev, da bi pomagali silam sirskega predsednika Bašarja al Asada v sedem letni državljanski vojni.

Po poročanju medijev, se je raketni napad zgodil okoli 22.30 po lokalnem času, najverjetneje pa je zadeto skladišče orožja.

Lokalni mediji poročajo, da so bile eksplozije tako močne, da so izzvale potres, moči 2,6 stopnje po Richterju.

Za zdaj ni uradnih informacij o številu mrtvih in ranjenih, le Sky News Arabija poroča, da je umrlo več kot 40 ljudi.

Spomnimo, izraelska vojska je večkrat ta mesec napadla iranske položaje v Siriji. V napadu na sirsko letalsko bazo je bilo ubitih sedem državljanov Irana.

COMMENTS

Wordpress (0)