ISIS prevzel odgovornost: V bombnih napadih dveh samomorilcev v Kabulu med 25-imi mrtvimi tudi osem novinarjev – TOPNEWS.si

ISIS prevzel odgovornost: V bombnih napadih dveh samomorilcev v Kabulu med 25-imi mrtvimi tudi osem novinarjev

ISIS prevzel odgovornost: V bombnih napadih dveh samomorilcev v Kabulu med 25-imi mrtvimi tudi osem novinarjev

Islamska država prevzela je odgovornost za današnji dvojni napad bombnih samomorilcev v afganistanski prestolnici Kabul, v katerem je bilo ubitih 25 ljudi, vključno z osmimi novinarji, poroča AP.

Afganistanska podružnica te ekstremistične organizacije, znana tudi kot Pokrajina Korasan, je objavila nujno sporočilo na spletni strani, povezani z Islamsko državo in sporočila, da je bil cilj napada sedež “odpadniških” afganistanskih varnostnih služb v Kabulu.

Tiskovni predstavnik vodje kabulske policije Hashmat Stanekzai je izjavil, da je bilo ubitih 25 ljudi, najmanj 45 oseb pa je ranjenih.

Stanekzai je povedal, da so med ubitimi tudi fotoreporter AFP, kamerman lokalne televizije “Tolo”, kot tudi štirje policisti. Izjavil je, da je bil prvi bombni samomorilec na motornem kolesu, medtem ko je bil drugi med novinarji, ki so se zbrali na kraju prvega napada.

Reuters je poročal, da je francoska tiskovna agencija AFP preko Twitterja sporočila, da je bil v drugi eksploziji ubit njen fotoreporter Shah Marai.

COMMENTS

Wordpress (0)