V Evropi in ZDA zaplenili serverje propagandnih medijev Islamske države – TOPNEWS.si

V Evropi in ZDA zaplenili serverje propagandnih medijev Islamske države

V Evropi in ZDA zaplenili serverje propagandnih medijev Islamske države

V Evropi in Severni Ameriki je policija zaplenila serverje in podatke propagandnih medijev Islamske države v skupni operaciji več držav s ciljem odkrivanja radikalnih islamistov in preprečevanja, da bi teroristična skupina širila svoja zastrašujoča in nasilna sporočila.

Dvodnevna operacija predstavlja kulminacijo policijskih akcij, ki so jo začeli konec leta 2015, potem, ko so ekstremni islamisti izvedli koordinirane napade ID, v katerih je v Parizu bilo ubitih 130 ljudi, je sporočil Europol.

Na udaru policije se je znašla tudi tudi tiskovna agencija Amak, ki je tesno povezana z Islamsko državo, Al-Bajan radio, kot tudi spletne strani Halumu in Našer.

Tiskovna agencija Amak je širila on-line informacije v najmanj devetih jezikih in je večkrat objavila informacijo, ko Islamska država prevzame odgovornost za napade.

Europol je sporočil, da je “operacija povzročila veliki udarec kapacitetam Islamske države, ki so širile on-line propagando z namenom radikalizirati mlade ljudi v Evropi”, poroča Associated Press.

Evropske oblasti, ki so sodelovale v operaciji, so sporočile, da je operacija imela značaj mednarodnega sodelovanja v boju proti online radikalizaciji.

Operacijo so vodili belgijski tožilci, v njej pa so sodelovale policije iz ZDA, Kanade, Britanije, Francije, Nizozemske, Bolgarije in Romunije.

COMMENTS

Wordpress (0)