Karl Erjavec: Srečanje Plenkovića in Cerarja je možno, vendar je bolje, da do njega ne pride! – TOPNEWS.si

Karl Erjavec: Srečanje Plenkovića in Cerarja je možno, vendar je bolje, da do njega ne pride!

Karl Erjavec: Srečanje Plenkovića in Cerarja je možno, vendar je bolje, da do njega ne pride!

Slovenski zunanji minister Karl Erjavec je dejal, da je možno, da se ob robu vrha Procesa sodelovanja v Jugovzhodni Evropi (SEECP), ki poteka na Brdu pri Kranju, v torek sestaneta slovenski in hrvaški premier, vendar je zaradi sedanjih razmer bolje “da do bilateralnega srečanja ne pride “.

Hrvaški premier Andrej Plenković bo v torek sodeloval na vrhu SEECP, mediji pa špekulirajo, da bi lahko ob tej priložnosti prišlo do njegovega srečanja s slovenskim premierjem Mirom Cerarjem.

Kot je sinoči javni RTV servis napovedal, je možno njuno srečanje ob robu sestanka, čeprav za zdaj ni predvideno.

“Bolje je, da ne pride do dvostranskega srečanja”

Uvodni del pred jutrišnjim sestankom je potekal včeraj na Brdu pri Kranju, s srečanjem predstavnikom ministrstev za zunanje zadeve držav, ki sodelujejo v pobudi SEECP.

Gostitelj srečanja je bil slovenski zunanji minister Karl Erjavec, ki je v izjavi za medije dejal, da bo za pogovore Plenković-Cerar na Brdu pri Kranju zagotovo priložnost.

Erjavec je še dodal, da glede na raznolikost stališč med obema stranema o arbitraži in drugih vprašanjih in glede na dejstvo, da je slovenska vlada v odstopu in opravlja le tekoče posle, “bi morda bilo bolje, da do bilateralnega srečanje ne pride.”

Erjavec je še dejal, da bo imel slovenski premier Cerar v torek tudi bilateralni srečanji s predsednikom vlade Kosova, Ramushem Haradinajem in predsednikom vlade Bosne in Hercegovine, Denisom Zvizdićem.

Povedal je še, da je nadaljevanje širitve EU-ja tudi ena od prednostnih nalog Slovenije, ki od junija lani predseduje pobudi SEECP in da so se v ponedeljek na Brdu dogovorili, da po Sloveniji predsedovanje prevzame BiH, po BiH pa bo pobudi predsedovalo Kosovo.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)