Gibanje Zedinjena Slovenija v Ljubljani predstavilo kandidatno listo: Na listi poleg predsednika Andreja Šiška tudi Joško Joras in Marjan Poljšak – TOPNEWS.si

Gibanje Zedinjena Slovenija v Ljubljani predstavilo kandidatno listo: Na listi poleg predsednika Andreja Šiška tudi Joško Joras in Marjan Poljšak

Gibanje Zedinjena Slovenija v Ljubljani predstavilo kandidatno listo: Na listi poleg predsednika Andreja Šiška tudi Joško Joras in Marjan Poljšak

Gibanje Zedinjena Slovenija je v nedeljo v Ljubljani v precejšnji konspiraciji predstavilo kandidate za nastop na letošnjih državnozborskih volitvah. Na listi je okoli 60 kandidatov Gibanje pa bo nastopilo v vseh volilnih enotah in v vseh volilnih okrajih.

Najbolj prepoznavna kandidata na volitvah bosta seveda poleg predsednika Andreja Šiška tudi nekdanji župan Ajdovščine Marjan Poljšak ter Joško Joras.

“Ta država, Slovenija, je sedaj v rokah kolaborantov, kolaborantov tujih interesov in tujih sil. Dejansko več kot polovica parlamentarnih strank, pa strank, ki poskušajo priti v parlament, je dejansko povezana z ozadji, kjer prodajajo narodne interese. Zedinjenja Slovenija je narodna stranka za interese slovenskega naroda. V Sloveniji se morajo zgoditi velike spremembe, ne majhne, ne samo malo, da pridemo v parlament, na oblast je treba priti. Slovenski narod mora prevzeti oblast in Zedinjena Slovenija je lahko vodilna politična sila za novo narodno državo,” je povedal Marjan Poljšak, za kar je požel bučen aplavz sodelujočih, v glavnem kandidatov, ki so včeraj opravili še zadnje formalnosti pred vložitvijo liste.

Andrej Šiško je dejal, da gredo na letošnje volitve prvič. “Mi nismo stranka, kot so te stranke, ki so se ustanavljale sedaj, stranke, odpadlih poslancev, stranke nekih ljudi, s katerimi smo se, moram povedati, poskušali tudi mi povezovat, poskušali smo jih odvračat od tega, da ustanavljajo nove stranke. Rekli smo jim, stopimo skupaj, povežimo se, zedinimo se. V naših vrstah je možnost in priložnost, da kandidirate. Ne ustanavljati novih strank, ker bomo s tem samo dobili politični prostor. In sedaj bomo imeli na teh volitvah politični rekord… Med kandidati je Šiško izpostavil Joška Jorasa.

“Poglejte, gospod Joras je eden tistih, ki je jasno in glasno povedal, da on denarja za to, da se preseli, ne bo vzel. Se pravi, da je prava moralna in etična veličina. Mi imamo v svojem programu napisano, da bomo naredili svobodno družbo, da bomo naredili slovensko ljudovlado in staro pravdo. “Zaradi takšnih ljudi, kot je Joško Joras in takšnih, kot ste vi tukaj, morda še na tisoče, deset tisoče, jaz verjamem sto tisoče, morda milijon in več je takšnih v tej domovini, ampak jih je strah v tem trenutku. Večino je strah. Naj vas ne bo strah, nimate se česa bati. Tokrat imate na volitvah možnost glasovati za nas. Nas ni strah, nas ne bo strah, tudi, če nas ubijejo, bodo prišli drugi, še hujši. Ne imeti opravka z drugimi, vam zelo priporočam, zelo dobro,” je na zboru kandidatov dejal Andrej Šiško, ki je pozval ljudi naj se udeležijo volitev. Šiško je kandidate pozval, naj gredo na teren in pridobivajo ljudi, da bodo na volitvah zmagali in pridobili celo dvotretjinsko večino.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)