Novi šok za Zahod! Moskva: Bojni strup prišel iz Nemčije, dimne bombe iz Velike Britanije! – TOPNEWS.si

Novi šok za Zahod! Moskva: Bojni strup prišel iz Nemčije, dimne bombe iz Velike Britanije!

Novi šok za Zahod! Moskva: Bojni strup prišel iz Nemčije, dimne bombe iz Velike Britanije!

Klor je prišel iz Nemčije, dimne granate pa so bile proizvedene v britanskem Salisburyju. Oboje je našla sirska vojska na osvobojenem ozemlju v Vzhodni Guti, je sporočila tiskovna predstavnica ruskega ministrstva za zunanje zadeve Marija Zaharova.

“Na osvobojenih področjih Vzhodne Gute so sirske enote našle posode s klorom iz Nemčije in dimne granate, ki so bile proizvedene v Salisburyju”, je dejala Zaharova.

Spomnimo, v Salisburyju sta bila zastrupljen tudi bivši dvojni agent Sergej Skripal in njegova hčerka Julija.

Pred dvema dnevoma, je ruska vojska sporočila, da so v sirskem mestu Duma našli skladišče substanc, potrebnih za izdelavo kemičnega orožja, je poročala ruska televizija Zveda.

“Najdeni substanci, kot sta tiodihlikol in dietanolamin, sta nujno potrebni za pridobivanje žveplovega in azotatnega iperita. V skladišču so našli tudi balon s klorom, enak tistemu, ki so ga uporabili teroristi pri režiranju visokonakladnih lažnih sporočil“, piše v sporočilu.

Scenarij provokacije v Siriji je pripravil Washington, je dejal stalni predstavnik Rusije pri Organizaciji za prepoved kemičnega orožja (OPCW) Alexandar Šulgin na seji omenjene organizacije, v zvezi z domnevnim napadom s kemičnim orožjem, ki se je zgodil 7. aprila v Dumi, v Vzhodni Guti.

“Vse se je odvijalo po scenariju, ki ga je v naprej pripravil Washington. ZDA, Velika Britanija, Francija in še nekatere države, so hitro obtožile sirske oblasti, potem ko so “Bele čelade” objavile lažne novice, da je sirska vlada ponovno storila zločin proti lastnemu narodu, je dejal Šulgin in dodal, da to ne bi smelo ostati nekaznovano, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)