Asad vrnil Franciji odlikovanje Legije časti: Ni mi v čast nositi odlikovanje države, ki je sužnja Združenih držav Amerike – TOPNEWS.si

Asad vrnil Franciji odlikovanje Legije časti: Ni mi v čast nositi odlikovanje države, ki je sužnja Združenih držav Amerike

Asad vrnil Franciji odlikovanje Legije časti: Ni mi v čast nositi odlikovanje države, ki je sužnja Združenih držav Amerike

Sirija je Franciji vrnila prestižno odlikovanje “Legijo časti”, ki jo je sirski predsednik Bašar al Asad prejel leta 2001, s pojasnilom, da predsednik ne more nositi odlikovanja države, ki je “sužnja ZDA”.

“Ministrstvo za zunanje zadeve Sirije je Franciji vrnilo “orden” Legije časti, s katerim je bil odlikovan predsednik Asad al Bašar. Za predsednika Asada ni čast nositi okras, ki pripada suženjski državi in spremljevalki ZDA, ki podpira teroriste”, je sporočilo sirsko Ministrstvo za zunanje zadeve, poroča BBC.

Ta poteza je sledila le nekaj dni potem, ko je Francija sporočila, da bo začela s postopkom za odvzem omenjenega odlikovanja Asadu.

Odlikovanje je Sirija vrnila preko veleposlaništva Romunije, ki zastopa francoske interese v Siriji.

Francija se je prejšnji konec tedna pridružila ZDA in Veliki Britaniji v raketnem napadu na Sirijo, zaradi domnevnega napada s kemičnim orožjem v Dumi.

Bašar el Asad je prejel odlikovanje Legije časti leta 2001, s strani tedanjega francoskega predsednika Jackquesa Chiracka.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)