(VIDEO) Rusija vložila trden dokaz: Sredstvo, s katerim je bil zastrupljen Skripal izdelali Američani! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Rusija vložila trden dokaz: Sredstvo, s katerim je bil zastrupljen Skripal izdelali Američani!

(VIDEO) Rusija vložila trden dokaz: Sredstvo, s katerim je bil zastrupljen Skripal izdelali Američani!

Rusija je vložila dokaz, da je bil agens novičok proizveden in patentiran v ZDA kot kemično orožje leta 2015, je izjavil včeraj stalni predstavnik Rusije pri Organizaciji za prepoved kemičnega orožja (OPCW) Alexander Šulgin.

Šulgin je slednje povedal v govoru na izredni seji Izvršnega sveta OPCW o incidentu v Salisburyju, kjer sta bila zastrupljena bivši ruski obveščevalec Sergej Skripal in njegova hčerka.

Šulgin je pokazal dokument Urada za patente in blagovne znamke ZDA, z datumom 1. december leta 2015.

Prav tako je povedal, da se omenjeni urad pred tem ni obrnil na rusko stran s prošnjo, naj preverijo “patentno pravilnost izuma, čigar avtor je ameriški znanstveni sodelavec T. Rubin”.

V dokumentu gre za izdelavo specialnega naboja s polnilcem za strupene substance.

Stalni predstavnik Rusije je pojasnil, da bi morali biti naboji napolnjeni z binarnimi komponentami, ki se mešajo med streljanjem. “V skrajni sili je lahko ena od teh aktivnih substanc, s katerimi se lahko napolni naboj, kateri od živčnih agensov, kot so tabun, sarin, soman, ciklosarin, VG, VM, VR, VH, in pozor, agensi, ki pripadajo tipu ‘novičok'”, je dejal Šulgin.

Poudaril je, da ta formula priča o tem, da so v ZDA izdelovali in patentirali substance tipa “novičok”.

“In ne tako davno, le nekaj let nazaj, so patent datirali s 1. decembrom leta 2015”, je preciziral veleposlanik Šulgin.

Navedel je, da je preiskava na elektronskem iskalniku google.patents.com s ključno besedo “novičok” prikazala več kot 140 različnih patentov, povezanih z uporabo in zaščito pred vplivom strupene substance tega tipa.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)