Primc in Kangler želita pridobiti državljana K. Ne boj, mesarsko klanje v zakulisju zunajparlamentarnih strank – TOPNEWS.si

Primc in Kangler želita pridobiti državljana K. Ne boj, mesarsko klanje v zakulisju zunajparlamentarnih strank

Primc in Kangler želita pridobiti državljana K. Ne boj, mesarsko klanje v zakulisju zunajparlamentarnih strank

Vili Kovačič in njegova lista Davkoplačevalci se ne damo več, ki je čez noč ostala brez predsednika B. M. Zupančiča, je očitno postala predmet prave vojne v zakulisju predvolilne vročice. Danes ga je, še pred tiskovno, pred kratkim ustanovljene stranke Novi socialdemokrati, njen predsednik Milan Balažic prepričeval, naj se priključi k njim. Gre za skupni nastop stranke Novi socialdemokrati (NS), ki je nastala z združitvijo stranke Krščanski socialisti Slovenije, pod vodstvom Andreja Magajne, gibanja Nova prihodnost, pod vodstvom Milana Balažica ter skupine iz nekdanje Združene levice.

Vilija Kovačiča, ki se, kot pravi v zadnjem času udeležuje vseh novinarskih konferenc, kongresov in zborov strank, pa želi imeti ob sebi tudi Združena Desnica Franca Kanglerja in Aleša Primca. Stranki Glas za otroke in družine in Nova ljudska stranka Slovenije, ki sta že podpisali predvolilno koalicijo Združeno desnico, naj bi po naših informacijah na vsak način želeli pridobiti še listo Davkoplačevalci se ne damo več.

Vili Kovačič, danes ni želel dokončno povedati h kateri predvolilni koaliciji se bo priključil, potrdil pa je, da se pogovarja tako z Primcem in Kanglerjem kot tudi z poslancem Andrejem Čušem, ki je pred kratkim prevzel vodenje stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije.

Zanimivo je, da je Andrej Čuš danes ob isti uri, kot stranka stranka Novi socialdemokrati (NS), sklical tiskovno konferenco. Stranka Novi socialdemokrati, ki je nastala z združitvijo Krščanskih socialistov Slovenije, pod vodstvom Andreja Magajne in gibanja Nova prihodnost, pod vodstvom Milana Balažica, se je predstavila kot alternativa na levici, ki si bo prizadevala za odstranitev obstoječih političnih elit, predvsem “tranzicijske levice”, ki po njihovem mnenju predstavlja tajkunska omrežja in “globoko državo”. Ali bo Balažicu uspelo pritegniti v skupni nastop na volitvah tudi Vilija Kovačiča in njegovo listo Davkoplačevalci se ne damo več, po današnjem druženju na tiskovni konferenci ni popolnoma jasno. Se pa nadaljujejo pogovori tako z Andrejem Čušem in njegovo stranko Andrej Čuš in Zeleni Slovenije.

Kot je povedal Andrej Magajna, sicer glavni tajnik Novih socialdemokratov, je ključna točka njihovega programa “razgradnja globoke države in klientelističnih omrežij”. Če ne bo “razgradnje koruptivnega mafijskega omrežja, v katerem prednjači tranzicijska levica”, v Sloveniji ne bo nobenega razvoja, je prepričan Magajna.

Stranka NS je sicer javno pozivala k združevanju vseh podobno mislečih v močno predvolilno koalicijo. Potrdili so, da med drugim potekajo tudi pogovori s pobudnikom referenduma o Zakonu o drugem tiru Vilijem Kovačičem in njegovo listo Davkoplačevalci se ne damo več, o morebitnem skupnem nastopu na volitvah. V NS so se sicer vključili tudi v referendumsko kampanjo, v kateri se zavzemajo za zavrnitev Zakona od drugem tiru, kar je mogoče razumeti kot približevanje strank ali vsaj kot platformo za morebitno približevanje in skupni nastop na volitvah. Kdo bo bolj uspešen, bo znano že prihodnji teden, ko bodo pogovori o tem, kdo s kom na volitve, imeli že bolj jasne obrise.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)