Primer Skripal: Trump jezen, ker so ga napačno informirali. ZDA izgnale 60, Francija in Nemčija pa le 4 ruske diplomate! – TOPNEWS.si

Primer Skripal: Trump jezen, ker so ga napačno informirali. ZDA izgnale 60, Francija in Nemčija pa le 4 ruske diplomate!

Primer Skripal: Trump jezen, ker so ga napačno informirali. ZDA izgnale 60, Francija in Nemčija pa le 4 ruske diplomate!

Predsednik ZDA Donald Tramp naj bi se razjezil, ko je izvedel, da bosta ameriški zaveznici v Evropi, Francija in Nemčija, izgnali le štiri ruske diplomate, za razliko od ZDA, ki so jih izgnale 60.

Trump je, po pisanju Washington Posta, do zadnjega verjel, da bodo nekatere evropske države iz svojih prestolnic izgnale približno enako število ruskih diplomatov kot ZDA.

Trump naj bi se razjezil tudi zaradi tega, ker so bile ZDA v medijih predstavljene kot, da imajo do Rusije najbolj trdo stališče.

Njegovi sodelavci naj bi ga poskušali prepričati, da je skupno število izgnanih ruskih diplomatov v Evropi približno enako kot v ZDA, Trump pa naj bi na to odgovoril, da ga prav nič ne briga skupno število, trdi neimenovani vir Washington Posta.

Jezni Trump je verjel, da so ga njegovi sodelavci pripravili do tega, da je verjel, da bo število izgnanih ruskih diplomatov v Evropi mnogo večje.

“Veliko je preklinjal. Veliko”, je povedal sogovornik Washington Posta.

Več kot 20 držav je izgnalo več kot 150 ruskih diplomatov iz solidarnosti do Velike Britanije, ki je obtožila Moskvo zastrupitve dvojnega agenta Sergeja Skripalja, čeprav Rusija zavrača krivdo.

Po pisanju Washington Posta je Trump na začetku okleval, da bi verjel obveščevalnim podatkom, da Rusija stoji za incidentom v Salisburyju, kar njegovi nekateri pomočniki pojasnjujejo z njegovo nagnjenostjo, da vidi zarote.

Da bi ga prepričali, so ga opozorili, da ga bo tisk kritiziral, če ne bo solidaren z evropskimi zavezniki.

Trump naj bi do zadnjega vztrajal, da je zastrupitev Skripala evropski problem, kot tudi, da bi morale evropske zaveznice prevzeti vodilno vlogo glede odziva.

“Zakaj od mene zahtevate, da storim to? je vprašal Trump v pogovoru britansko premierko Thereso May. “Kaj bo naredila Nemčija? Kaj pa Francija?” Trump se je razjezil, ko je slišal medijska poročila, da je izgon ruskih diplomatov največji v ameriški zgodovini, če se primerja s številom izgnanih ruskih diplomatov v Evropi.

“Če bi mi povedali, da jih bosta Francija in Nemčija izgnali le vsaka po štiri, jih tudi jaz ne bi toliko izgnal”, je dejal Trump, trdi eden od njegovih sodelavcev, ki je želel ostati anonimen.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)