Nova verzija: Skripal in hčerka zastrupljena z agensom v tekočem stanju in ne s plinom, kot so trdili doslej! – TOPNEWS.si

Nova verzija: Skripal in hčerka zastrupljena z agensom v tekočem stanju in ne s plinom, kot so trdili doslej!

Nova verzija: Skripal in hčerka zastrupljena z agensom v tekočem stanju in ne s plinom, kot so trdili doslej!

LONDON – Živčni strup, s katerim sta bila zastrupljena bivši ruski agent Sergej Skripal in njegova hči Julja, je bil v tekoči obliki, je poročal BBC.

Sekretariat za okolje, prehrano in kmetijske zadeve, ki je izvedel dela v zvezi s čiščenjem terena, na katerem so našli Skripalova, je sporočil, da je bila najdena “zelo majhna količina” živčnega agensa novičoka, skupaj s substanco, ki je bila dostavljena na dom v tekočem stanju. Preiskovalci so povedali, da je bil strup najden v Skripalovi hiši.

Spomnimo, da je britanska policija pred tem sporočila, da so prepričani, da je do zastrupitve Skripalovih prišlo na vhodnih vratih Skripalove hiše, saj so specialisti našli visoko koncentracijo živčnega agensa na vhodnih vratih.

Skripala in njegovo hčerko so našli 4. marca v nezavestnem stanju na klopi v Salisburyju na jugu Anglije.

Za napad z živčnim strupom je Velika Britanija brez enega dokaza obtožila Moskvo, kar pa je Rusija demantirala. Britanija je nato začela diplomatsko “vojno” z Rusijo, v kateri se ji je pridružila večina članic EU, sledil pa je vzajemni izgon diplomatov.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)