Britanski mediji: Ruskega Elona Muska naj bi posilili in mučili do smrti v ruskem zaporu – TOPNEWS.si

Britanski mediji: Ruskega Elona Muska naj bi posilili in mučili do smrti v ruskem zaporu

Britanski mediji: Ruskega Elona Muska naj bi posilili in mučili do smrti v ruskem zaporu

V zaporu v Sankt-Peterburgu so brutalno ubili Valeryja Pshenichnyja, z nazivom “ruski Elon Musk”. Pshenichnyja so že januarja obtožili poneverbe 100 milijonov ruskih rubljev za izdelavo 3D modela podmornice, poročajo Independent, Times, Mail on Line, Newsweek,…

Mučen in posiljen pred smrtjo

Le tri tedne kasneje, so ga našli obešenega v njegovi zaporniški celici. Uprava zapora je ta primer označila kot samomor, Pshenichnyjevi prijatelji pa so prepričani, da Valery ne bi nikoli storil samomora. Tudi njegovi soprogi se je zdelo čudno, kako se je v njegovi celici pojavila vrvica s trenerke, ki je prej nikoli ni opazila.

Uradno medicinsko poročilo je potrdilo sume – zlomljena hrbtenica, sledi električnega mučenja, dušenje in posilstvo, so le nekateri od šokantnih dokazov, ki nakazujejo na brutalno smrt ruskega izumitelja.

Obtožil bivšega poslovnega partnerja za prevaro

Pshenichnyjevi problemi so se začeli, ko je obtožil svojega bivšega poslovnega partnerja Andreja Petrova prevare oziroma kraje denarja iz njunega skupnega podjetja. Petrova so nato aretirali, na sodišču pa je uspel dokazati, da je nedolžen. Nato so vložili obtožnico zoper 56-letnega Pshenichnyja.

Po besedah njegove odvetnice Larisse Fon-Arev, je Pshenichnyju bilo nakazano, da bo svoje zadnje dni preživel v zaporu. Ko so državni preiskovalci 16. januarja izvedli preiskavo njegovega doma, so bili v spremstvu agenta varnostne službe, je dejala odvetnica Fon-Arev za britanski The Independent.

“Moj klient je bil nemočen v boju z državo, ki bi ga morala zaščititi. Pričakujemo ustrezno preiskavo in sojenje za ta zločin”, je zaključila odvetnica Fon-Arev.

Umrl še en ruski novinar, policija pravi, da se je sam vrgel čez okno

Sumljivi “samomori” niso novost v Rusiji. V četrtek je preminil raziskovalni novinar Maksim Borodin potem, ko je padel čez okno svojega stanovanja v petem nadstropju zgradbe.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)