(VIDEO) Bivši šef FBI popljuval Trumpa: 10 stvari, ki jih šef FBI ne bi smel povedati o predsedniku države – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bivši šef FBI popljuval Trumpa: 10 stvari, ki jih šef FBI ne bi smel povedati o predsedniku države

(VIDEO) Bivši šef FBI popljuval Trumpa: 10 stvari, ki jih šef FBI ne bi smel povedati o predsedniku države

Profesionalec na čelu FBI ne bi smel nikoli povedati nekaterih stvari o sojem bivšem šefu, še posebej, če je ta šef predsednik Združenih držav Amerike. To pa ne velja za nekdanjega vodjo FBI-ja. Bivši šef FBI-ja James Comey, ki ga je Donald Tramp odpustil, si je v svoji knjigi dovolil napisati o ameriškem predsedniku vse, kar mu je padlo na pamet. Poglejmo 10 njegovih trditev o ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu:

1. Škodljivec

“Trump je kot gozdni požar, ki bo do temeljev požgal naše vrednote in prepričanja, zlasti predanost k resnici. Edina stvar, ki jo lahko upamo, da bo po gozdnem požaru na tleh zraslo veliko hranljivih stvari, na katerih bo demokracija ponovno vzniknila.”

2. Putinov fant

Comey pravi, da je bil šokiran, ko je spoznal, da Trump niti javno, niti zasebno, ne kritizira ruskega predsednika Vladimirja Putina. “Razumem, da ga zaradi geopolitičnih razlogov ne želi javno blatiti, vendar ni bil nikoli, niti zasebno kritičen do Putina.”

3. Spletkar

“Trump je od začetka govoril, “če izgubim, to pomeni, da je bil volilni sistem nameščen. Vedeli smo, da nam bi šlo le v korist, če Obamova administracija v javnosti govori, “Rusi so mu pomagali do zmage, saj Putin patološko sovraži Hillary Clinton. Trump bi nato rekel – to sem vam povedal.

4. Nemoralni pohotnež

Comey trdi, da še vedno “ne more presoditi, ali zaupa Trumpu, ko pravi, da v Moskvi ni spal s prostitutkami, ki so urinirale po njem”. Prav tako navaja, da je bil briefing, v katerem je Trump nenehno našteval vse ženske, ki so ga po krivem obtožile spolnega nadlegovanja in neprimernega dotikanja, najbolj bizaren v njegovem življenju.

5. Manipulator

Nekdanji vodja FBI-ja je dejal, da se je med nekim javnim Trumpovim nastopom skrival za zaveso, da bi se izognil Trumpovemu objemu, kar je menda njegova televizijska taktika, ko želi pokazati, da je nekdo “del ekipe, ki mu je zvest.” Karma je Comeya kaznovala in je tako doživel še hujše: namesto objema je dobil Trumpov poljub.

“Vsi so že mislili, da sem mu pomagal zmagati na volitvah in da sem poskušal diskreditirati Hillary, pa je na koncu bilo videti, kot da sem zares njegov človek,” je dejal Comey in s tem potrdil, da je bil upravičeno odpuščen.

6. Neprofesionalen

Trump je naredil nekaj, za kar Komi meni, da je neprofesionalno – povabil ga je na skupno večerjo v Belo hišo. “Groza in kršitev pravil, vendar se nisem mogel izviti,” se je potožil Comey. Predsednik naj bi mu na eni od takih večerij na štiri oči dejal, da “želi zvestobo in to tudi pričakuje”, zato ga je Comey primerjal z mafijskim šefom.

7. Cosa nostra

Comey je v knjigi in v intervjuju poudaril, da je za Trumpa na prvem mestu dobrobit njegove družine, ne pa DA. “Družina, družina, družina. On pa je v središču vsega tega, edini center,” je dejal nekdanji vodja FBI in dodal, da je Trump človek monologa, ne pa dialoga.

8. Lažnivec

Comey je predsednika ZDA javno imenoval za lažnivca.

9. Avtoritaren

Za razliko od svojih predhodnikov Billa Clintona, Georgea Busha in Baracka Obame, Trump na sestankih vedno sedi za veliko mizo. Omenjena trojica je vedno sedela na kavču.

10. Nemoralen

Comey trdi, da je Trump grožnja vsem temeljem demokracije v ZDA, vključno z FBI. “Ni problem, da je slabega zdravja in zato ne bi smel biti predsednik, problem je v tem, da je nemoralen in tak predsednik je slab predsednik,” trdi Comey.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)