ZDA ne bodo zapustile Sirije, dokler ne bodo dosegle treh ciljev! – TOPNEWS.si

ZDA ne bodo zapustile Sirije, dokler ne bodo dosegle treh ciljev!

ZDA ne bodo zapustile Sirije, dokler ne bodo dosegle treh ciljev!

Ameriška veleposlanica pri Združenih narodih Nikki Haley je danes izjavila, da Združene države Amerike ne bodo umaknile svojih vojaških sil iz Sirije, dokler ne bodo uresničile vseh svojih ciljev.

Haleyjeva je naštela, katere cilje imajo Združene države Amerike v Siriji, ki morajo biti uresničeni, da bi se ameriške vojaške sile umaknile iz te države. Prvi je, da se zagotovi, da Sirija ne uporablja kemičnega orožja na način, da bi slednje predstavljalo rizik za ameriške interese, drugi je poraz Islamske države in tretji, da se zagotovi dobro pozicijo za opazovanje tistega, kar počne Iran.

Naš cilj je, da se “ameriška vojska vrne domov, vendar iz Sirije ne bomo odšli vse dokler ne bomo prepričani, da smo dosegli navedene cilje”, je dejala veleposlanica Nikki Haley.

Haleyjeva je še dejala, da se Združene države Amerike ne bodo pogovarjale “ena na ena” s sirskim predsednikom Bašarjem al Asadom.

Haleyjeva je v intervjuju za ameriško televizijo CBS dejala, da je Sirija doslej zavračala sodelovanje v mutlilateralnih pogajanjih, ki je del političnega procesa, v katerem posredujejo Združeni narodi in dodala, da mora Rusija “dostaviti” Sirijo za pogajalsko mizo.

Haleyjeva je med drugim dejala, da Sirija ni “vredna” neposrednih pogajanj z Washingtonom, poroča Reuters. Dejala je: “Ne bomo imeli neposrednih pogajanj z Asadom”!

Bela hiša demantirala Macrona: Trump želi čimprejšnji umik ameriških sil iz Sirije

Misija ameriških sil v Siriji ostaja nespremenjena, predsednik ZDA Donald Trump želi čimprejšnji umik iz Sirije, je sinoči sporočila Bela hiša.

“Ameriška misija ostaja nespremenjena. Predsednik je jasno povedal, da želi umik ameriških sil čimprej, ko bo to možno”, je dejala tiskovna predstavnica Bele hiše Sara Sanders, poroča Reuters.

Bela hiša se je oglasila nekaj ur po izjavi francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki je dejal, da je “prepričal” Trumpa, da zadrži ameriške sile v Siriji.

“Trump je pred desetimi dnevi dejal, da se bodo ZDA umaknile iz Sirije. Mi smo ga prepričali, da je nujno, da tam ostanejo”, je dejal Macron v intervjuju za francosko televizijo.

Bela hiša je še sporočila, da je misija ameriških sil v Siriji boj proti džihadistom Islamske države in ustvarjanje pogojev, da se slednji ne bi vrnili v Sirijo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)