V Siriji slavijo superheroja poročnika Hasana, ki je sam sestrelil 16 ameriških Tomahowkov, sirska protizračna obramba pa naj bi jih sestrelila 71 od 103! – TOPNEWS.si

V Siriji slavijo superheroja poročnika Hasana, ki je sam sestrelil 16 ameriških Tomahowkov, sirska protizračna obramba pa naj bi jih sestrelila 71 od 103!

V Siriji slavijo superheroja poročnika Hasana, ki je sam sestrelil 16 ameriških Tomahowkov, sirska protizračna obramba pa naj bi jih sestrelila 71 od 103!

Po zračnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije, v Siriji slavijo poročnika Hasana al Jurefa!

Pred sedmimi leti se je poročnik Hasan Juref, še preden se je začela vojna v Siriji, igral video igrice na računalniku, kjer se je soočal s potencialnim sovražnikom. Zdaj, v uniformi vojske Sirijske Arabske Republike, se v vrstah proti-letalske obrambe bojuje z resnim sovražnikom. Po napadu ameriške koalicije, je Hasan postal v 24-ih urah sirski superheroj, saj je skupaj s svojimi vojaškimi kolegi sestrelil 16 križarskih raket, usmerjenih na letališče Al-Dumair, bazo Monte Kasjun in objekte v mestih Ruhaib in Kisvah.

Sirijski sistem letalske obrambe, proizveden v Sovjetski zvezi, naj bi prestregel 71 od 103 križarskih raket, ki so jih izstrelile ZDA z zaveznicama, je danes izjavil general-polkovnik ruske vojske Sergej Rudskoj.

Rudskoj je dejal, da ni bilo smrtnih žrtev letalskih napadov in da so sirski vojaški objekti, ki so bili tarča ZDA, Britanije in Francije, pretrpeli le manjšo škodo, poroča Associated Press.

Rudskoj je dejal, da bi Rusija lahko preučila možnost oskrbe Sirije in drugih držav z raketnimi sistemi S-300, poroča Reuters.

Sirijski predsednik Bašar al Asad je danes ocenil, da je napade zahodnih držav v Siriji spremljala kampanja “laži” in dezinformacij v Varnostnem svetu Združenih narodov, poroča AP.

Pentagon je danes sporočil, da niti ena raketa od 105, ki so jih izstrelile ZDA, Francija in Velika Britanija, ni bila sestreljena nad Sirijo in demantiral navedbe sirske in ruske vlade.

Direktor Generalštaba združenih oboroženih sil ZDA, general podpolkovnik Kenneth McKenzie je dejal, da sirska protiletalska obramba ni delovala niti z raketami, niti z letali, na letala, ki si so bila vključena v napad, prenosi AP.

Medtem pa se na posnetkih, ki so bili objavljeni na Twitterju, jasno vidi ostanke britanske križarske rakete “Storm Shedow”, kot tudi drugih raket tistega jutra na sirskem nebu.

Ruski viri so sporočili, da so Britanci in Francozi izstrelili okoli 30 križarskih raket in da jih je sirska protiletalska obramba v celoti, do zadnje, sestrelila.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)