Sirija: Začeli so se letalski napadi, eksplozije v Damasku, Rusija za zdaj ni odgovorila! – TOPNEWS.si

Sirija: Začeli so se letalski napadi, eksplozije v Damasku, Rusija za zdaj ni odgovorila!

Sirija: Začeli so se letalski napadi, eksplozije v Damasku, Rusija za zdaj ni odgovorila!

Združene države so skupaj s Francijo in Združenim kraljestvom začele vojaško operacijo proti Siriji, približno ob 3,25 po srednjeevropskem času!

Nekaj minut pred začetkom napada v Siriji so BBC in ameriški mediji poročali, da je ameriški predsednik Donald Trump odobril ameriške vojaške napade na cilje v Siriji ali cilje domnevnega skladišča kemičnega orožja.

Poročajo, da je bilo izstreljenih 59 križarskih raket “tomahavk”.Sirija je sporočila, da je sestrelila vsaj 20 projektilov.

Ameriški general Joseph Dandford, vodja operacije Združenih držav, je dejal, da so bili sprejeti vsi ukrepi, da bi se izognili ruskim žrtvam.

Danford je dodal, da je ta krog zračnih napadov končan!

Večina križarskih raket je padla v okolico prestolnice Damask, nekaj v mestu, vendar za zdaj ni informacija o morebitnih sirskih žrtvah ali uničenih ciljih. Rakete so zadele tudi vojaško skladišče v vzhodnem Kalamunu, severozahodno od Damaska, lokacijo v Masjafu, 170 kilometrov severno od prestolnice. Sirijski mediji so poročali, da je zadet znanstvenoraziskovalni center v Damasku, za katerega Pentagon trdi, da je uporabljen za razvoj in proizvodnjo kemičnega in biološkega orožja, poroča Reuters.

Ameriški general Danford je dejal, da so ZDA natančno določile cilje, ki bi “ublažili” tveganje ruskih žrtev. Vendar Pentagon pravi, da Rusija ni bila obveščena  o  ciljih v naprej.

Ruski veleposlanik: Napad na Sirijo ne bo brez posledic

Ruski veleposlanik v Združenih državah Amerike pravi, da napadi na Sirijo ne bodo brez posledic.

Združene države, Velika Britanija in Francija so odgovorne za napad na Sirijo, ruski veleposlanik v Združenih državah Amerike, je dejal Anatolij Antonov v prvi reakciji Rusije na napad ZDA in zaveznike v Siriji. Obljubil je, da to ne bo ostalo brez posledic.”Naši strahovi so bili utemeljeni. Niso slišali naših opozoril. Predviden scenarij je realiziran. Ponovno nam zagrozil. Opozorili smo, da takšna dejanja ne bodo ostala brez posledic. Za to so odgovorni Washington, London in Pariz, je sporočilo rusko veleposlaništvo v Washingtonu.

Vodja diplomatskega predstavništva je dejal, da so “izpadi na račun Rusije nedopustni”.”Združene države, ki imajo v lasti največji arzenal kemičnega orožja, nimajo moralne pravice obtoževati drugih držav,” je dejal Antonov.4.25 Sirijska vojska je sporočila, da je do zdaj sestrelila 20 križarskih raket.

Ameriški minister za obrambo James Mattis dejal, da so zadeli cilje, ki so točno usmerjeni na program kemičnega orožja sirskega režima.

Mattis je dodal, da za zdaj, nima poročil o izgubah ZDA.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)