Ne bo novih napadov Sirijo?! CNN poroča, da ni bilo niti eno pomembnejše poslopje zadeto! Sirci: Prestregli smo vse rakete! – TOPNEWS.si

Ne bo novih napadov Sirijo?! CNN poroča, da ni bilo niti eno pomembnejše poslopje zadeto! Sirci: Prestregli smo vse rakete!

Ne bo novih napadov Sirijo?! CNN poroča, da ni bilo niti eno pomembnejše poslopje zadeto! Sirci: Prestregli smo vse rakete!

Po poročanju zahodnih medijev, današnji raketni napad sil ZDA, Francije in Velike Britanije, za zdaj ne bodo ponovili, odziv Moskve se pričakuje z uvedbo proti ukrepov.

Prevladujejo ocene, da jutranji raketni napad na Sirijo ne bo imel nikakršnega učinka, saj naj bi koalicijske sile zgrešile vse pomembnejše tarče, je poročal dopisnik CNN-a iz Bejruta.

ZDA trdijo, da so bili vse rakete precizno usmerjene, nekatere so bile preusmerjene, da ni žrtev, temveč le ranjeni in da je materialna škoda majhna.

Sirci trdijo, da so prestregli vse izstreljene projektile napadalcev.

Kot najpomembnejše se ocenjuje to, da so bili Rusi pravočasno opozorjeni, kot tudi to, da Rusi doslej še niso odgovorili.

CNN poroča, da tudi nebo nad Sirijo varujejo ruska letala.

Z druge strani so sporočili, da Pentagon izvaja oceno škode v Siriji glede na to, da je bil to dvakrat močnejši raketni napad od tistega v aprilu lani, ko so raketirali sirske vojaške objekte na letališču.

“To je bila širša operacija proti Asadovi oblasti in zdaj čakamo, če so in koliko uničeni cilji”, so sporočili iz Pentagona, poroča CNN. Navajajo tudi, da so bili cilji izbrani tako, da bi se ognili civilnim žrtvam in ruskim silam.

Analizirali bodo tudi obnašanje Asadove oblasti, ker so že prej pripravili tudi nove cilje.

CNN je tudi spomnil, da je Trump omenjal, naj bi ta kampanja trajala z namenom, da bi Asadov režim odvrnili od uporabe kemičnega orožja.

Rusko veleposlaništvo v Washingtonu se je ostro odzvalo glede raketnega napada in opozorilo, da slednje ne bo ostalo brez posledic.

CNN je iz Moskve poročal, da so bili Rusi pred napadom opozorjeni tako kot Sirija in Iran. Kot kaže so bili cilji precizno izbrani, da bi se izognili eskalaciji spora oziroma ruski reakciji.

Ocenjuje se, da bodo Rusi v naslednjih dneh v institucijah odločali glede odgovora Washingtonu, ki se bo najverjetneje zaključil s proti sankcijami, ki bodo vključevale izvoz nekih proizvodov, med katerimi je najpomembnejši titan.

Po pričakovanjih naj ne bi bile ruske sankcije sprejete le v zvezi z napadom na Sirijo, temveč tudi proti Krimu.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)