(VIDEO) Kdo je dal podpise Janku Vebru za mandatarja? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kdo je dal podpise Janku Vebru za mandatarja?

(VIDEO) Kdo je dal podpise Janku Vebru za mandatarja?

Kateri poslanci so ga podprli za mandatarja, Veber ni želel razkriti. Iz njegove izjave pa je mogoče sklepati, da gre za nepovezane poslance oziroma poslance, ki so v poslanski skupini nepovezanih poslancev. Nepovezani poslanci so štirje Andrej Čuš, Matjaž Hanžek, Andrej Lah, ter Janko Veber, medtem ko v poslanski skupini nepovezanih poslancev deluje Bojan Dobovšek, Franc Laj, Alenka Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček. Kateri štirje, od omenjenih osmih poslancev, so Vebru dali podpise, lahko sicer samo ugibamo, je pa iz izjave Janka Vebra mogoče sklepati, da to niso bili poslanci in poslanke iz poslanskih skupin.

“Lahko povem, da sem v tem obdobju uspel dobiti podporo petih poslank in poslancev. Ostali se žal niso odločili zato, da bi prispevali svoj podpis in s tem so se odpovedali tudi tisti ustavni možnosti, da niso vezani na nobena navodila, kajti očitno so v tem obdobju prevladala zopet strankarska navodila, strankarski interesi, pred blaginjo ljudi in blaginjo države…Poleg svojega podpisa, sem dobil še štiri podpise”.

Lahko razkrijete, kateri poslanci so to bili, vsaj, iz katerih poslanskih skupin?

“Tukaj bom ostal zvest tistemu, kar sem že ves čas govoril. Če bi dobil deset podpisov, bi seveda z veseljem predstavil tudi vse, ki so mi prispevali te podpise. V tem trenutku ostajam zvest temu dogovoru, kajti mnogi so tudi dejansko povedali: Če dobiš še preostale, gremo zraven, če ne, pač ne. Tako, da to je dogovor, ki ga želim spoštovati…”

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)