Trumpovo brutalno sporočilo Rusiji: Pripravite se, prihajamo! Ni treba ščititi živali, ki ubija svoj narod! – TOPNEWS.si

Trumpovo brutalno sporočilo Rusiji: Pripravite se, prihajamo! Ni treba ščititi živali, ki ubija svoj narod!

Trumpovo brutalno sporočilo Rusiji: Pripravite se, prihajamo! Ni treba ščititi živali, ki ubija svoj narod!

Potem ko je Rusija sporočila, da bo sestrelila vsak ameriški projektil, ki bo usmerjen proti Siriji, se je oglasil ameriški predsednik Donald Trump na Twitterju in Moskvi sporočil naj se pripravi, ker bodo izstrelili veliko projektilov.

“Rusija je obljubila, da bo sestrelila svak projektil, ki bo usmerjen k Siriji. Pripravi se Rusija, ker bo veliko projektilov in bodo novi, lepi in “pametni”. Ne bi smeli biti partnerji živali, ki ubija svoj narod s plinom in v tem uživa”, je napisal Trump misleč na sirskega liderja Bašarja al Asada.

Spomnimo, ZDA, Francija in Velika Britanija so obtožile sirsko vlado, da je v Dumi, poslednjem mestu, ki je še bilo v rokah upornikov na območju Vzhodne Gute, izvedla kemični napad s klorom, kjer naj bi umrlo 70 ljudi.

Predsednik ZDA Donald Trump je sporočil, da bo skupaj s svojimi političnimi in vojaškimi zavezniki v najkrajšem času sprejel “veliko odločitev” glede odgovora na domnevni napad s kemičnim orožjem v Siriji.

zaharova 3

Nato se je oglasila tudi Moskva: “Rusija ima pravico sestreliti vse rakete in uničiti lokacije, iz katerih bodo izstreljene v primeru vojaške agresije ZDA proti Siriji”, je izjavil veleposlanik Rusije v Libanonu Alexander Zasipkin.

Sirija je zanikala, da bi izvedla napad s kemičnim orožjem in zahtevala preiskavo s strani Organizacije za prepoved kemičnega orožja.

“Sirija je pripravljena sodelovati z Organizacijo za prepoved kemičnega orožja, da bi ugotovilI resnico o navedbah, ki jih plasirajo nekatere zahodne države, da bi opravičile svoje zločinske namene”, je sporočil vir iz Ministrstva za zunanje zadeve Sirije.

Po sporočilu ameriškega predsednika Donalda Trumpa, naj se Rusija pripravi na ameriške projektile, ki bodo leteli na Sirijo, je rusko ministrstvo za obrambo odgovorilo, da bi rakete morali usmeriti proti teroristom.

“Projektili bi morali biti usmerjeni proti teroristom in ne proti legalno izvoljeni vladi, ki se že leta bori proti mednarodnem terorizmu na svojem ozemlju”, je dejala Marija Zaharova, tiskovna predstavnica Ministrstva za zunanje zadeve Rusije.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)