Gorske sanje ali Kamniška saga o razpadu Desusa – Kako sta se počila Karel Erjavec in Marjan Šarec? – TOPNEWS.si

Gorske sanje ali Kamniška saga o razpadu Desusa – Kako sta se počila Karel Erjavec in Marjan Šarec?

Gorske sanje ali Kamniška saga o razpadu Desusa – Kako sta se počila Karel Erjavec in Marjan Šarec?

“No gospod Erjavec je očitno gledal preveč filmov in očitno že malo pozabil, da imam tudi sam svojo stranko, s katero imam dovolj dela. Imam priprave na kongres, imam priprave na volitve, tako, da se z drugimi strankami pa res ne ukvarjam”, tako je Marjan Šarec odgovarjal na vprašanje, da je glavni osumljenec za razpaad svetniške skupine Desus v Kamniku in izstop članov iz stranke Desus.

Karel Erjavec je včeraj obtožil Marjana Šarca, da je v ozadju razpada kamniškega Desusa. “Poglejte, kar se tiče občine Kamnik vemo, da od tam prihaja župan, ki je prvi favorit za zmago na državnozborskih volitvah in odkar se pojavlja kot kandidat za predsednika države, kot kandidat za predsednika vlade, je zanimivo, da ima občinska organizacija Kamnik ves čas težave… In ko so porasle ambicije župana tudi na državni ravni, od takrat imamo nenavadno veliko težav znotraj občinske organizacije. To, kar se včeraj in danes dogaja v Kamniku, je pač rezultat ambicij Kamniškega župana in mislim, da gre pač za neke udare v občinsko organizacijo Desus – Kamnik”.
video Erjavec

Na novinarsko vprašanje, kako razume te zadnje napade s strani Karla Erjavca na njega in njegovo stranko Listo Marjana Šarca slednji odgovarja.

“Očitno mu ljudje ne nasedajo več, pa ima probleme”, odgovarja Šarec, ki pravi “Desusova svetnika že zdaj nista v koaliciji tako, da tudi glasujeta po svoje in nismo v nobenih dogovorih. Edino zvezo, ki jo imam s kamniškim Desusom je ta, da je v prvem mandatu bila Julijana Bizjak Mlakar podžupanja,” pravi Šarec.

Predsednica kamniškega odbora stranke, Julijane Bizjak Mlakar, pa naj bi bila tudi glavni razlog, da sta kamniška svetnika Mojca Jončeska Malovrh in Roman Maligoj, izvoljena sicer na listi DeSUSa, svetniško skupino razpustila in iz stranke izstopila.

Svetnica Jončeska Malovrhova, potrjuje, da v kamniškem odboru z Listo Marjana Šarca niso nikdar sodelovali, so pa sodelovali s Šarcem, ko je bil kandidat za predsednika države v prvem krogu lanskih volitev. “Takrat je Erjavec v svojem imenu podprl Pahorja, mi pa smo v svojem imenu podprli Šarca. Ko je prišlo iz stranke obvestilo, da podpirajo Pahorja, smo se mi od podpore Šarcu umaknili,” je dejala. Povedala je, da so pred volitvami na stojnici zbirali podpise za kandidaturo Marjana Šarca, oblečeni v reklamnih majicah, s sliko predsedniškega kandidata Šarca, vendar pred prvim krogom predsedniških volitev.

Celotni spor pa naj bi se zaostril, ko je Julijana Bizjak Mlakar kot predsednica lokalnega odbora začela sestanke organizirati pri sebi doma in ne v gostilni, kot je bilo to pred tem krajevno običajno. Razpustitev svetniške skupine in izstop okoli 20 od 70 članov kamniškega občinskega odbora Desusa pa se je začel zaradi spora pri neizplačilu okoli 60 evrov, ki jih je nekdanja blagajničarka izplačala iz blagajne enemu od članov Desusa, ki je založil 120 evrov za kavice in pogostitve.

60 evrov mu je stranka vrnila, ostalih 60 pa mu niso hoteli izplačati, zato je nekdanja blagajničarka dala 60 evrov iz blagajne. Ker jo je vodstvo z Julijano Bizjak Mlakar obtožilo, da je denar odtujila ali po domače povedano ukradla, sedaj toži stranko, Marjan Šarec pa naj bi se v postopku znašel kot njena priča na sodišču.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)