FBI preiskal pisarno Trumpovega odvetnika – TOPNEWS.si

FBI preiskal pisarno Trumpovega odvetnika

FBI preiskal pisarno Trumpovega odvetnika

FBI je preiskal urad Michaela Cohena, dolgoletnega zasebnega odvetnika Donalda Trumpa. Preiskovalci so ravnali na podlagi odredbe posebnega svetovalca Roberta Muellerja, ki preiskuje domnevno rusko vmešavanje v ameriške predsedniške volitve leta 2016.

Preiskovalci so zasegli dokumente o “zaupnih komunikacijah” med Cohenom in njegovimi strankami, vključno s Trumpom.

Zasegli so tudi dokumente o plačilu Stormy Daniels, porno igralki, poroča BBC. Stephen Ryan, Cohenov odvetnik, je dejal, da je FBI izvedel “vrsto naročil in zasegel zaupne komunikacije in ocenil, da je bilo to “popolnoma neprimerno in nepotrebno”. Tovrstna taktika s strani ameriške vlade je prav tako zgrešena, saj je gospod Cohen popolnoma sodeloval z državnimi organi, vključno z izročitvijo na tisoče nepriviligiranih dokumentov Kongresu in dal izjave pod prisego “, je dodal Coenov odvetnik Ryan.

Cohen je dolgoletni Trumpov zaveznik, ki je v začetku letošnjega leta priznal, da je leta 2016 ustanovil družbo z omejeno odgovornostjo in plačal Stormy Daniels 130.000 dolarjev za molk o domnevni zvezi med njo in Trumpom, ki naj bi jo imela pred desetimi leti, kmalu zatem, ko je Trumpova soproga rodila sina.

Trump je na vprašanje novinarja odgovoril, da ni vedel za to izplačilo, zvezo s Stormy Daniels pa odločno zanika.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)