Na političnem prizorišču od jutri nova stranka Sloga – TOPNEWS.si

Na političnem prizorišču od jutri nova stranka Sloga

Na političnem prizorišču od jutri nova stranka Sloga

Poslanec, z enim od najdaljših stažev v slovenskem parlamentu, Janko Veber, ki je bil prvič izvoljen v slovenski parlament leta 1996, bo jutri na kongresu postal predsednik nove politične stranke Sloga. Veber bo namreč kot pobudnik ustanovitve stranke na kongresu kandidiral za njenega predsednika, drugih imen v svoji ekipi pa še ne razkriva. Prepričan je, da bodo na volitve zelo dobro pripravljeni. Veber, ki po izstopu iz SD-ja, v DZ-ju deluje kot nepovezani poslanec, dodaja, da bo društvo Sloga delovalo tudi po ustanovitvi stranke z istim imenom. Janko Veber je izstopil iz stranke SD, kjer je bil podpredsednik stranke. Postal je samostojni poslanec, da bi lahko uresniči vse tisto, česar sam znotraj SD ni mogel.

sloga veber janko

Kot je dejal, imajo že več kot potrebnih 200 ustanovnih izjav. Veber bo kandidat za predsednika stranke, ki bo po njegovih trditvah neideološka, temelj njenega delovanja pa bo skupna lastnina.

“Gre za rešitve za ljudi, za postavitev čvrstega temelja delovanja države. To je tisto, kar bo naše sporočilo vsem, ki želijo sodelovati z nami. Ideologija nas ne zanima,” je zatrdil Veber in dodal, da želijo udejanjiti ustavno določilo, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo. Temelj tega delovanja je skupna lastnina, “ki je bila odvzeta z osamosvojitvijo, sedaj pa poteka zelo okruten način prilaščanja skupne lastnine posameznikom”, je pojasnil. Po njegovih navedbah je cilj stranke, da omogočijo dostojno življenje z donosom iz skupne lastnine vsem državljanom.

Med drugim želijo doseči, da brez soglasja državljanov ne bi bilo mogoče prodati ničesar. Za vprašanja, kot je prodaja NLB, bi bil potreben referendum, je pojasnil Veber. Prepričan je, da se iz naštetega odpirajo možnosti za učinkovitejše delovanje gospodarstva in drugačno socialno politiko, cilj pa je tudi ustvarjanje delovnih mest skozi ponovno industrializacijo Slovenije.

Med temeljnimi programskimi razlikami, ki naj bi v kratkem času prinesle popularnost Slogi, je Janko Veber izpostavil ustavno utemeljene zaveze o tem, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo in da nerazporejena lastnina ni državna ali družbena, ampak je lahko samo skupna, zasebna. Njegova politična zaveza, s katero prihaja pred volivce je, da bo zaustavil razprodajo Slovenije, s preostalo skupno lastnino pa gospodaril tako, da bo ustvarjala dobiček, ki bo zagotavljal boljše življenje lastnikov – torej državljanov.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)