Kaj je Julija Skripal sporočila iz bolnice? Njena sestrična Viktorija razkrila načrt, ki je šokiral britansko javnost! The Times poročal, da naj bi odkrili ruski laboratorij, ki je proizvedel novičok. Tiskovni predstavnik britanske vlade tega ni potrdil! – TOPNEWS.si

Kaj je Julija Skripal sporočila iz bolnice? Njena sestrična Viktorija razkrila načrt, ki je šokiral britansko javnost! The Times poročal, da naj bi odkrili ruski laboratorij, ki je proizvedel novičok. Tiskovni predstavnik britanske vlade tega ni potrdil!

Kaj je Julija Skripal sporočila iz bolnice? Njena sestrična Viktorija razkrila načrt, ki je šokiral britansko javnost! The Times poročal, da naj bi odkrili ruski laboratorij, ki je proizvedel novičok. Tiskovni predstavnik britanske vlade tega ni potrdil!

Julija Skripal se je oglasila iz bolnice in sporočila, da se je zbudila iz kome pred tednom dni in da se bolje počuti, piše v sporočilu Scotland Yarda. Ruski veleposlanik v Veliki Britaniji Alexander Jakovenko je izjavil, da vse informacije, s katerimi razpolagajo so le tiste, ki so pricurljale v medije. Vsak dan druga verzija”, je dejal. Povedal je še, da Rusija pričakuje obisk Skripalove sorodnice Viktorije v Britaniji, ki čaka na britanski vizum. Julijina sestrična Viktorija bo poskušala odpeljati Julijo iz Velike Britanije. Britanski The Times je poročal, da naj bi menda britanski strokovnjaki uspeli identificirati ruski laboratorij, od koder je prišel živčni strup novičok. Tiskovni predstavnik britanske vlade poročanja časnika ni hotel komentirati.

“Zbudila sem se pred tednom dni, okrevam iz dneva v dan“, piše v sporočilu britanske policije.

Na vprašanje, kakšno je zdravstveno stanje očeta, je odgovorila: “Vse je v redu. Okreva in spi. Zahvalila se je osebju bolnice za njihovo profesionalnost in nego ter prosila za spoštovanje zasebnosti družine, medtem ko z očetom okrevata. Izjavila je tudi, da je še vedno dezorientirana in “da se vse lahko popravi in da se z očetom bolje počutita”.

Ministrstvo za zunanje zadeve Velike Britanije je zavrnilo izročiti Rusiji vzorce substanc, s katerimi sta bila zastrupljena Sergej in Julija Skripal v Salisburyju.

Nečakinja bivšega dvojnega agenta Sergeja Skripala, Viktorija Skripal, je izjavila, da načrtuje odpotovati v Veliko Britanijo in da bo poskušala vrniti Julijo v Rusijo.

Viktorija Skripalj je v sredo dejala za rusko državno televizijo, da je zaprosila za britanski vizum, vendar pa ni prepričana, ali ji bodo britanske oblasti dovolile obiskati sestrično Julijo in njenega strica Sergeja.

“Trenutno imam en cilj: odleteti v London in odpeljati Julijo, vsaj Julijo”, je dejala Viktorija. Dodala je, da se je Julija vedno držala stran od politike, medtem ko je “s Sergejem bolj komplicirano”.

Nečakinja Sergeja Skripala, Viktorija, se je že pogovarjala s sestrično Julijo po telefonu. “To je bil Julijin glas. Bila je mirna in slišala sam njen glas, nihče ni govoril namesto nje, je povedala Viktorija Skripal med gostovanjem na kanalu “Rosija-1”. V programu so predvajali domnevni posnetek pogovora med Viktorijo in Julijo, TASS pa je sporočil, da telefonskega pogovora še vedno niso preverili, zato ne morejo potrditi njegove avtentičnosti.

Sergej in Julija Skripal sta bila 4. marca zastrupljena z živčnim strupom “novičok” v britanskem Salisburyju, Britanija je za napad obtožila Rusijo, ki je ostro zavrnila obtožbe, kar je vodilo v množičen izgon diplomatov med Zahodom in Rusijo.

Ruski veleposlanik v Londonu Alexander Jakovenko

Ruski veleposlanik v Londonu Alexander Jakovenko

Sergej in Julija Skripal sta bila v kritičnem stanju po napadu, bolnica, v kateri se zdravita, je 29. marca sporočila, da je Juliji bolje, Sergejevo stanje pa stabilno.

“Vse informacije, ki jih imamo so tiste, ki so pricurljale v medije. Vsak dan druga verzija”, je dejal ruski veleposlanik v Veliki Britaniji Alexander Jakovenko. Povedal je še, da Rusija pričakuje obisk Skripalove sorodnice Viktorije v Britaniji, ki čaka na britanski vizum.

Po navedbah časnika The Times je menda strokovnjakom s pomočjo znanstvenih analiz in obveščevalnih podatkov uspelo identificirati ruski laboratorij, od koder je prišel živčni strup novičok, uporabljen v napadu na bivšega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala, je poročala nemška tiskovna agencija DPA.

The Times pa piše, da so strokovnjaki o tem skoraj stoodstotno prepričani. Prav tako časnik ni razkril svojega vira.

Tiskovni predstavnik britanske vlade poročanja časnika ni hotel komentirati. Britanski laboratorij Porton Down je pred kratkim poročal, da še ni znan natančen izvor novičoka.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)