Bivši podpredsednik OVSE Willy Wiemmer: Britanija se v primeru Skripal obnaša kot mafijska država! – TOPNEWS.si

Bivši podpredsednik OVSE Willy Wiemmer: Britanija se v primeru Skripal obnaša kot mafijska država!

Bivši podpredsednik OVSE Willy Wiemmer: Britanija se v primeru Skripal obnaša kot mafijska država!

Nekdanji podpredsednik OVSE in nekdanji sekretar nemškega obrambnega ministrstva Willy Wimmer je dejal, da Velika Britanija, ki obtožuje Rusijo za zastrupitev dvojnega vohuna Sergeja Skripala, izkorišča evropsko solidarnost in deluje kot “mafijska država”.

Po besedah Wiemmerja, je obnašanje Britanije v primeru “Skripal” škandal, ki predstavlja “veliko nevarnost za mednarodni mir”.
“Mislim, da lahko to državo imenujemo mafijska država, ker je obnašanje Britanije v tem primeru nasprotno vsem evropskim in mednarodnim pravilom ter zakonom,” je dejal Wimmer za RT.

Velika Britanija že ima zgodovino vojaškohujskaške retorike, je dejal Wimmer in spomnil na odločitev, da se gre v vojno v Iraku.

“Mi kot Evropejci imamo izkušnje z Britanci. Spomniti se moramo le Tonyja Blaira. Lažejo iz ene vojne v drugo,” je dejal Wimmer, ki je bil v nekem trenutku tudi minister za obrambo Nemčije.

Chilcotovo dolgo pričakovano poročilo, ki je bilo objavljeno leta 2016, je bilo huda kritika Tonyja Blaira, ki navaja, da je namenoma potenciral nevarnost, ki naj bi prihajala s strani iraškega režima in se oprl na napačne obveščevalne podatke.

“Zato mislim, da bi nevarnost vojne z Rusijo morali obravnavati kot še eno britansko laž, vse dokler se Britanci ne začnejo obnašati na ustrezen, praven in mednarodni način,” pravi Willy Wimmer.
Ugotavlja, da je podpora, ki jo je Velika Britanija dobila s strani EU, standardno zavezniško obnašanje, vendar opozarja, da bi EU lahko presodila, ali bo tako postopala tudi v prihodnosti.

“Če katera od držav zahteva solidarnost in podporo, jo bo tudi dobila, saj organizaciji, kot sta EU in NATO, drugače ne bi funkcionirali. Britanci tako sedaj pod vodstvom vlade Therese May izkoriščajo pripravljenost za solidarnost, ki leži v temelju Evropske unije in Nata,” je dejal Wimmer.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)