(VIDEO) Trump spet šokiral: Umikamo se iz Sirije! Naj drugi to uredijo, sedaj moramo braniti meje ZDA! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Trump spet šokiral: Umikamo se iz Sirije! Naj drugi to uredijo, sedaj moramo braniti meje ZDA!

(VIDEO) Trump spet šokiral: Umikamo se iz Sirije! Naj drugi to uredijo, sedaj moramo braniti meje ZDA!

Ameriški predsednik Donald Tramp je najavil, da se bodo ameriške sile kmalu umaknile iz Sirije. Kot razlog je navedel poraz Islamske države in potrebo po obrambi mej ZDA.

“Kmalu se bomo umaknili iz Sirije. Naj drugi to uredijo”, je dejal Trump na mitingu v Richfieldu v Ohiju.

Na sirskem bojišču, razen močnih ameriških vojaških sil in koalicijskih sil NATO, samo še Rusija neusmiljeno bombardira teroriste Islamske države. Po vsem sodeč, si bodo džihadisti oddahnili, saj jih bodo Američani “pustili na miru”…

ZDA so na Bližnjem vzhodu porabile 3 milijarde dolarjev, v tem času pa ni bilo denarja, da bi gradili šole v Ohiu, je povedal Trump.

“Zgradimo šolo, oni jo zrušijo. Mi jo obnovimo, oni jo ponovno dvignejo v zrak”, je dejal Trump v govoru o dogodkih na Bližnjem vzhodu.

Trump se je obregnil tudi ob zid na meji med Severno in Južno Korejo, ki ga varuje 32.000 ameriških vojakov.

V zvezi z mejo med ZDA in Mehiko je dejal: “Meja med ZDA z Mehiko ni tako varovana, mar ni to zgrešeno?”

“Bili smo tam iz enega razloga, da se znebimo Islamske države in vrnemo domov. Ni bilo nobenega drugega razloga in v glavnem smo uresničili naš cilj”, je dejal Trump.

Trumpove besede so sicer v nasprotju z izjavo Rexa Tillersona, sedaj že bivšega državnega sekretarja, ki je januarja dejal, da ZDA načrtujejo okrepiti svojo prisotnost v Siriji, da bi se zagotovilo mirno spremembo oblasti.

Decembra je Pentagon sporočil, da bodo ameriške sile ostale v Siriji “tako dolgo, kolikor je potrebno, da zagotovijo podporo zaveznikom in preprečijo vrnitev terorističnih skupin”. Ali je ameriški predsednik Donald Trump mislil resno, bomo kmalu videli.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)