(VIDEO) Kitajci navdušeni nad prvo damo severne Koreje, ki je zasenčila zvezdo obiska v Pekingu, svojega soproga Kim Jong-una – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kitajci navdušeni nad prvo damo severne Koreje, ki je zasenčila zvezdo obiska v Pekingu, svojega soproga Kim Jong-una

(VIDEO) Kitajci navdušeni nad prvo damo severne Koreje, ki je zasenčila zvezdo obiska v Pekingu, svojega soproga Kim Jong-una

Po šestih letih izolacije je severnokorejski lider Kim Jong-un obiskal Kitajsko in se sestal s kitajskim predsednikom Xi Jinpingom.

severna korea diktator plus zena

kitajska severna korea1

Kim Jong-un, ki ga je kitajski predsednik Xi Jinping “pompozno” pričakal, je izjavil, da je pripravljen na denuklearizacijo v skladu z voljo bivših severnokorejskih liderjev.

To, kar je prav tako zanimivo in je bodlo v oči je, da je severnokorejski lider s seboj pripeljal svojo soprogo Ri Sol-ju, ki se zelo redko pojavlja v javnosti.

Vtis je, da je to prvič, da je Ri zapustila Severno Korejo, saj so njeni nastopi v zadnjih šestih letih bili v glavnem omejeni le na notranjost Severne Koreje. Vse v zvezi z njo je še vedno zavito v skrivnost, s Kimom pa naj bi imela tri otroke.

V Pekingu se je pojavila v treh različnih garderobnih kombinacijah, s čemer se je še posebej ukvarjala kitajska javnost. Na svečani dobrodošlici se je pojavila v kostimu barve kamelje kože, nato pa se je preoblekla v zeleno obleko z jakno bele barve, v kateri se je pojavila v Kitajski akademiji znanosti.

kitajska severna korea2

kitajska severna korea3

Na kosilu s kitajskim predsednikom je bila oblečena v kostim bele barve.

Na kitajskih družbeni mreži Veibo so mnogi njen stil primerjali s stilom prve dame Kitajske Peng Lijuan.

Medtem pa so cenzorji hitro umaknili vse objave o severnokorejski prvi dami, v katero so bile uprte vse oči Kitajske. Prav tako so se mnogi spraševali, kje je prva dama Severne Koreje dobila takšen modni okus glede na to, da prihaja iz zelo izolirane države.

kitajska severna korea4

Ri je že leta precej skrivnostna figura v Severni Koreji. Kim Jong-un je leta 2012 sporočil, da se je poročil, kar je bilo prvič, da se je v severni Koreji predstavilo prvo damo. Med obiskom so kitajski mediji pisali o njej kot o prvi dami in ne tovarišici Ri Sol-ju, kot se običajno oslavlja soproge v komunističnih režimih.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)