Na hrvaškem dežujejo kritike na račun odločitve hrvaške vlade o izgonu ruskega diplomata: Hrvaška je pokazala vazalni odnos do Britanije! – TOPNEWS.si

Na hrvaškem dežujejo kritike na račun odločitve hrvaške vlade o izgonu ruskega diplomata: Hrvaška je pokazala vazalni odnos do Britanije!

Na hrvaškem dežujejo kritike na račun odločitve hrvaške vlade o izgonu ruskega diplomata: Hrvaška je pokazala vazalni odnos do Britanije!

O odločitvi vlade o izgonu ruskega diplomata je povedal svoje mnenje tudi admiral Davor Domazet-Lošo, hrvaški admiral, vojaški teoretik, obveščevalec, nekdanji načelnik Generalštaba hrvaških oboroženih sil (1998-2000) in politik.

“Gre za popolnoma zgrešeno politiko. V Veliki Britaniji skoraj 70 odstotkov ljudi, ne verjame, da se je zastrupitev nekdanjega ruskega vohuna sploh zgodila. Ne smemo pozabiti, da so Britanci s svojimi lažnimi obtožbami uničili celotno državo. Vendar pa Rusija ni Irak. Rusija je povrnila svoj položaj svetovne sile in kaže, da je v tem trenutku v projekcijah vojaške moči nad Ameriko, je dejal Domazet Lošo za Direktno.hr. Kitajska je začela uporabljati vzporedno valuto z dolarjem in to je tako imenovani “petro-juan” in s tem je za vedno zrušen nekdanji svetovni red. V hrvaških medijih pa ni niti ene analize o tem. To pomeni, da bodo ZDA zdaj morale svojo moč deliti s Kitajsko in Rusijo, na to pa ne bodo kar tako pristale,” je opozoril admiral Lošo in poudaril, da se majhne države kot je Hrvaška, v novi razdelitvi moči, nimajo kaj razvrščati na eno stran. Lošo je dodal, da Putin s svojo vojaško močjo sedi na Severnem tečaju in lahko projicira svojo vojaško moč na vsakem kotičku planeta Zemlje. “Rusija se je dvignila iz pepela, dvignila se je na obnovi svoje krščanske identitete in s svojo gospodarsko močjo izpodbija gospodarsko moč, ki jo je do nedavnega imela Amerika”. Lošo meni, da “samo nerazumna politika, kot je hrvaška, lahko pristane na to, da se jo poriva v spor z Rusijo.”

“S tem smo pokazali izjemno vazalni odnos do Velike Britanije, katera, spomnimo, izstopa iz Evropske unije. Poleg tega je bila britanska geopolitika vedno proti hrvaški. Pustila je Miloševića, da jo je povozil, uničil in požgal, kot je to lepo povedal lord Peter Carrington,” se spominja Lošo. Meni, da bi morala Hrvaška v tem primeru (ukrepi proti Rusiji zaradi zastrupitve dvojnega vohuna Skripala in njegove hčerke) ostati nevtralna in s tem pokazati, da ve, kaj se v resnici dogaja. Opozarja, da je tudi ena Slovenija, ki izvaja britansko in italijansko politiko, dejala, da ne bo izgnala ruskih diplomatov, dokler se ne ugotovi, kaj se je zgodilo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)