Žrtvoval svoje življenje za življenja talcev: Preminil francoski policist, ki ga je terorist težko ranil! – TOPNEWS.si

Žrtvoval svoje življenje za življenja talcev: Preminil francoski policist, ki ga je terorist težko ranil!

Žrtvoval svoje življenje za življenja talcev: Preminil francoski policist, ki ga je terorist težko ranil!

Policist, ki je bil v petek težko poškodovan v terorističnem napadu na jugu Francije, je preminil, je danes zjutraj izjavil francoski minister za notranje zadeve Gerard Collomb.

Policijski uslužbenec Arnaud Beltram (45) se je predal ugrabitelju v zameno za osvoboditev talcev.

“Francija ne bo nikoli pozabila njegovega junaštva, njegove hrabrosti, njegove žrtve”, je poudaril.

Terorist ga je dvakrat ranil iz ognjenega orožja.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je pred tem izjavil, da je Beltram “rešil življenja in služil v čast vojski in državi”.

V krizi s talci v mestu Trebes na jugu Francije so bili ubiti trije ljudje, napadalca pa je likvidirala policija. Terorist je pred tem zahteval izpustitev iz zapora Salaha Abdeslama, džihadista, ki je predstavljal možgane terorističnega napada v Parizu novembra 2015, v katerem je bilo ubitih okoli 130 ljudi.

Policija je aretirala 17. letnega moškega zaradi povezanosti s teroristom, v včerajšnjem terorističnem napadu u supermarketu na jugozahodu Francije, v katerem so umrle štiri osebe, je sporočilo tožilstvo v Parizu.

francoska policija je sinoči aretirala neidentificirano mladoletno osebo zaradi zločinskega združevanja v zvezi s terorističnim napadom.

Bil naj bi prijatelj napadalca, identificiranega kot Redouane Lakdim, maroškega porekla, ki ga je ubila francoska policija v streljanju v supermarketu.

Pariški tožilec Francois Moline, ki vodi preiskavo je včeraj izjavil, da je policija aretirala še neko žensko, ki si je bila blizu z Lakdimom in za katero se sumi, da je povezana z organizacijo in izvedbo terorističnega napada.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)