(VIDEO) Putin ponovno predsednik Rusije: Kaj je sporočil ljudstvu po prepričljivi zmagi? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Putin ponovno predsednik Rusije: Kaj je sporočil ljudstvu po prepričljivi zmagi?

(VIDEO) Putin ponovno predsednik Rusije: Kaj je sporočil ljudstvu po prepričljivi zmagi?

Ruski predsednik Vladimir Putin je spregovoril ljudstvu na koncertu v čast Dneva vrnitve Krima v sestavo Rusije.

Vladimir Putin izjavil, da izidi predsedniških volitev pomenijo priznanje njegovemu delu, kot tudi zaupanje državljanov. Dodal je, da v volilnih izidih vidi zaupanje in upanje v razvoj države in pozval na ohranitev enotnosti.

“V tem vidim priznanje tistega, kar je bilo storjenega v zadnjih letih, v težkih pogojih – zaupanje in upanje naših ljudi v to, da delamo ravno tako težko, odgovorno in s še več rezultati“, je dejal Putin na mitingu-koncertu “Rusija-Sevastopol-Krim“ v čast drugi obletnici vrnitve Krima v sestavo Rusije.

Putin je pozval k ohranitvi enotnosti v državi. “Dragi moji, zelo pomembno je ohraniti enotnost, zelo je pomembno pritegniti na svojo stran tudi tiste, ki so volili druge kandidate. Ta enotnost je za nas pomembna, da bi šli naprej, a za to potrebujemo občutiti, da so z nami vsi državljani Rusije“, je dejal ruski predsednik.

“Rusija potrebuje napredek in mi bomo to naredili skupaj”, je dejal Putin med pojasnjevanjem, zakaj so ga ljudje izvolili. Zahvalil se je vsem, ki so podprli njegovo kandidaturo na volitvah za predsednika Rusije.

“Hvala za izid”, je dejal Putin. “Rusija mora uspeti, mora začeti delati”, je dejal.

Po preliminarnih izidih Centralne volilne komisije je Vladimir Putin prejel 76,65 odstotkov glasov, na podlagi preštetih 99 odstotkov volilnih lističev.

Na drugem mestu je kandidat Komunistične stranke Pavel Grudinin z 11,82 odstotki glasov, na tretjem kandidat LDPR Vladimir Žirinovski s 5,68 odstotki glasov.

Po prvih podatkih CVK je Putin na Krimu prejel okoli 92 odstotkov glasov.

Ruski predsednik Vladimir Putin je dejansko na pragu novega šestletnega mandata sporočil, da bo po njegovi inauguraciji prišlo do sprememb v vladi in da bo inauguracija potekala 7. maja.

“Na splošno, vse spremembe v vladi mora izvesti predsednik po nastopu novega mandata in zato bom o tem mislil sedaj, kako to narediti“, je dejal Putin.

Na vprašanje novinarja v volilnem štabu, ali razmišlja o naslednjem mandatu leta 2030, je odgovoril, da je smešno, da ga kaj takega vprašajo in dodal: “Ali bom doživel 100 let”?

Pokomentiral je tudi to, da je bilo ruskim državljanom v Ukrajini onemogočeno voliti in dejal, da je to nesramnost, vendar Rusija za to ne bo odgovorna.

Spomnil je tudi na primer zastrupitve Sergeja Skripala v Veliki Britaniji in zavrnil britanske obtožbe o vpletenosti Rusije v zastrupitev nekdanjega agenta ter slednje označil za nesmiselnost.

“Če bi to res bila strupena substanca, bi človeka takoj umrla. Rusija je pripravljena sodelovati pri preiskavi tega primera, vendar je potrebno, da tudi druge države pokažejo interes za to“.

“Rusija nima kemičnega orožja. Uničili smo ga, za razliko od naših partnerjev“, je dodal Putin.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)