(Video) Milijoni, kamioni, globoka država in likvidacije – Polemika med BMZ-jem in Vilijem Kovačičem – TOPNEWS.si

(Video) Milijoni, kamioni, globoka država in likvidacije – Polemika med BMZ-jem in Vilijem Kovačičem

(Video) Milijoni, kamioni, globoka država in likvidacije – Polemika med BMZ-jem in Vilijem Kovačičem

Začelo se je, bi lahko zapisali za začetek. Potem, ko je Boštjan M. Zupančič v petek “pokvaril happening” zaradi nenadnega odstopa z mesta predsednika stranke DP – Davkoplačevalci se ne damo, ki ji je predsedoval od četrtka na petek z dramatičnim obvestilom, da je “žal šele danes (v petek zjutraj) izvedel za “frapantni razlog o tem, kakšni so partikularni interesi, ki so pravi razlog za to forsirano ustanovitev nove stranke,” je danes Vili Kovačič v zapisu: “Boštjan M. Zupančič in globoka država? Ponujali so nam 5 milijonov evrov!” obračunal z Boštjanom M. Zupančičem.

sken doc bostjan m zupancic

vili pismo

Boštjan M. Zupančič se je na Kovačičev zapis že odzval na Twitterju, kjer je zapisal, da je “razlog za to, kar Vili zdaj piše proti meni, sta lahko dva. (1) Lahko da ne ve, kot nisem jaz, za kaj gre. (2) Lahko pa ve in je naklepni del te zgodbe. (To meče slabo luč na njegovo naprezanje okoli referenduma.) Za njegove maligne napade, pa sta spet dve možnosti. Da sem dvojni agent in sem se zaradi tega premislil, kar je čisti nonsense. To (1) on ve, ali (2) pa ne ve. Če ne ve, je instrumentaliziran (kot sem bil jaz). Zato sem odstopil. Če pa ve, je tudi stranka DP instrumentalizirana, ugrabljena”.

O ozadju spora obstaja več teorij in špekulacij. Po prvi teoriji, naj bi BMZ zameril Jožetu Duhovniku, češ, da mu gre le za to, da bi dobil primat nad gradnjo drugega tira in naj bi imel pri vsem skupaj osebne interese”. Druga (teorija zarote) pa je, “da je prišlo do spora zaradi domnevnega poskusa, da bi stranka DP – Davkoplačevalci se ne damo postala zgolj pomožna – satelitska stranka SDS in da naj bi Vili Kovačič bil trojanski konj v celotni zgodbi”, kot nam je dejal eden od akterjev zgodbe. Morda je res škoda, da je državljan K (Vili Kovačič) zmago na Vrhovnem sodišču takoj prelil v politično stranko, saj bi kot gibanje lahko imelo prav zaradi dogodkov, povezanih z drugim tirom, velik potencial. Tako pa se lahko zgodi, da bo v primeru novega referenduma o drugem tiru, sočasno s parlamentarnimi volitvami, vse skupaj izzvenelo kot predvolilna kampanja.

Zanimiva je bila dokaj pisana zasedba na petkovi tiskovni konferenci stranke Davkoplačevalci se ne damo, kjer je poleg podpredsednikov Vilija Kovačiča in Jožeta Duhovnika izstopala predvsem navzočnost brigadirja Toneta Krkoviča. Teorija zarote ima seveda precej lukenj, predvsem zaradi napada Vilija Kovačiča na Janeza Janšo zaradi izjave v Tarči, da je Kovačič zbral le 1500 glasov za referendum ostalo pa je zbrala stranka SDS.

vili napad na janso

BMZ-ja in njegovo slavo sodnika evropskega sodišča ter ostrega kritika slovenskega pravosodja pa naj bi, kot formalnega predsednika v stranki Davkoplačevalci se ne damo hoteli zgolj izkoristiti. V tem kontekstu je napisano tudi včerajšnje pismo, v katerem BMZ omenja “partikularne interese, ki so pravi razlog za to forsirano ustanovitev nove stranke” in tudi današnji retwitt Boštjana M. Zupančiča.

Eden od udeležencev celotne operacije, ki pa ni želel biti imenovan – njegovo ime hranimo v uredništvu – pa nam je danes v izjavi zanikal, “da je Vilijevo napletanje o petih milijonih in o nevarnostih za udeležence pri stranki Davkoplačevalci se ne damo ni resnično. Ni šlo za kakršnokoli ponudbo od kogarkoli, saj zato pa Vili tudi ne more na dan s katerimkoli imenom. Tisto o svetu stranke je izmišljotina, kakor je laž tisto o likvidacijah”.

Vsekakor pa bo Vili Kovačič in njegova stranka DP prišla v anale zgodovine po volilnem proglasu in pozivu na razpis za delovno mesto poslanca državnega zbora. “Lista državljanov Davkoplačevalci se ne damo namreč razpisuje 88 prostih delovnih mest za delovno mesto poslanca Državnega zbora Republike Slovenije. “Razpis velja za določen čas in sicer za 4 leta pogojno. Možna je neomejena ponovitev mandata, pa tudi predčasna razrešitev”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (4)
 • comment-avatar
  xtc 6 let

  Kar koli se že dogaja v zadevi,vse bolj imam občutek ,da je BMZ vse večji dre****** mešalec,ki namerno ustvarja zmedo.

  • comment-avatar
   Rado K 6 let

   Se strinjam. BMZ meša drek brez sleherne pomoči. Vse izhaja iz njegove divje narave.

 • comment-avatar
  Joze Duhovnik 6 let

  Odlično poznavalci družbe je lahko samo dokaz več, da neki intelektualci sploh ne razumejo družbe ampak radi razpravljajo.
  Kako more podjetje z dvanajstimi inženirji graditi ali prevzeti gradnjo Drugega tira vedo samo pravniki iz Slovenije, pa četudi so bili v tujini. Ko pregledujejo pogodbe bi se lahko vsaj toliko naučili, da mora imeti podjetje kapital in ne strica (razen v državi čum mu lunga ala Slovenija, ki jih ob zaslišanju zapušča spomin).
  Zanimivo da pa frend lahko zapravi dodatno 2,2 milijarde davkoplačevalskega denarja zato, ker je paš naš. To pa ni etično vprašanje to pa je moralka iz KGB tečaja v Cekinovem gradu leta 1945 do 1946.
  Predlagam vsem, ki jim gredo ljubljanske trače v kolena in se zašibijo da raje pogledajo okoli sebe s katerimi se družijo in predvsem ali je denar, ki ga zahtevajo res vreden osebnih diskreditacij, ki jih spuščajo kot balončke.

  Sedaj vsaj vemo do kam seže modrost ocenjevalcev, ki to želijo biti. Jaz bi kar naravnost povedal in ne bi govoril o morali ampak predvsem o tem če je to sploh možno.
  Vsi bralci tega zapisa pa si zamislite obseg razuma pri taki oceni!

 • comment-avatar
  Iva 6 let

  No, nekaj pa je popolnoma jasno, da se Organizacija (mafija) boji Janše kot hudič križa in vsako stranko, ki napove boj z globoko državo javno-medijsko razglasi za satelit SDS!

  Predsednik Vlade RS Janša je dne 19. 12. 2012 napovedal PREISKAVE vprašljivih dejanj v SLOVENSKIH BANKAH :»Današnja odločitev US je branik slovenski suverenosti. Varuje blaginjo ljudi ter OMOGOČA PREISKAVO zgodovinskega ROPA slovenskih bank«.
  Ni minil mesec, ko je Klemenčič (7.1. 2013) nastopil s poročilom KPK – tarča je bil JJ, Jankovič je bil le farsa!
  12.1.2013 je nastopil Virant z zahtevo po odstopu Janše. SLUČAJ?

  Vrhovno sodišče je nezakonito (!!!) Klemenčičevo poročilo leta 2015 pravnomočno(!) zavrglo brez možnosti pritožbe. Zakaj volivci ne poznajo zgornjih dejstev. Kdo je ugrabil medije?
  Zakaj je Klemenčič pričakoval EU službo?