Cerar oster v odzivu na pismo Florjančiča! Objavljamo odziv premiera v odstopu… – TOPNEWS.si

Cerar oster v odzivu na pismo Florjančiča! Objavljamo odziv premiera v odstopu…

Cerar oster v odzivu na pismo Florjančiča! Objavljamo odziv premiera v odstopu…

Spoštovani,

v nadaljevanju posredujemo naslednje sporočilo za javnost:

Odziv premierja dr. Cerarja na javno pismo predsednika vrhovnega sodišča

Razumem, da se predsednik vrhovnega sodišča postavi v bran pravosodju. Tako držo sem v preteklosti, ob pogostih napadih na pravosodje in žaljivih označbah sodstva za krivosodje, večkrat pogrešal. Zato upam, da je to pismo predsednika vrhovnega sodišča znanilec nove dobe in prakse, ki bo dosledna, ne glede na to, iz katere politične smeri ali druge sfere bodo prihajali komentarji in kritike.

Sodbo sodišča spoštujem in jo bom spoštoval. S sodiščem ne bom polemiziral ali vzpodbujal in plačeval ljudi, da pred sodno zgradbo protestirajo, kot to počno nekateri. Vendar pa jasno povem, da se kot Predsednik Vlade in pravnik s to sodbo ne strinjam. Vrhovno sodišče mora po svoji funkciji soditi zakonito in nepristransko, prav tako mora biti ob tem zagotovljen videz zakonitosti in nepristranskosti sojenja. Glede na to, da je bila razsodba sodišča podana le nekaj ur po mojem skoraj enournem zaslišanju, se o tem sprašujem. Prav tako seje dvom dejstvo o srečanju in razpravi o primeru še pred njegovim zaključkom na sodišču med sodnikom Kerševanom in gospodom Kovačičem, saj je slednji javno izjavil:
»Vse odkar mi je dr. Erik Kerševan rekel, NAJ NE BOM V SKRBEH, ta zadeva je silno pomembna za demokracijo, zato jo bomo tehtno in resno obravnavali, sem boljše spal.« (vir: Dnevnik, 15.3. 2018)

Kot že rečeno, bom sodbo sodišča spoštoval, referendum, na katerem so se državljani enkrat že jasno izrekli, pa bo na zahtevo Vrhovnega sodišča ponovljen, to pa bo davkoplačevalce zopet stalo nekaj milijonov.

Lepo pozdravljeni,

Odnosi z javnostmi

REPUBLIKA SLOVENIJA
KABINET PREDSEDNIKA VLADE

logo-topnews (1)

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Aton 6 let

    Cerar ponavlja za Eugenijo. Je pa samo prostitut za 50€.