Politična bomba: Trump zamenjal Tillersona, kdo prihaja na njegov položaj? – TOPNEWS.si

Politična bomba: Trump zamenjal Tillersona, kdo prihaja na njegov položaj?

Politična bomba: Trump zamenjal Tillersona, kdo prihaja na njegov položaj?

Ameriški predsednik Donald Trump je odpustil državnega sekretarja Rexa Tillersona, na njegov položaj pa prihaja direktor CIA Mike Pompeo. Gina Haspel pa bo postala nova direktorica CIA, prva ženska v zgodovini te institucije.

Odstavitev se je zgodila brez kakršnekoli predhodne najave.

“Mike Pompeo, direktor CIA, bo postal novi državni sekretar. To bo super! Hvala Rexu Tillersonu za vse! Gina Haspel bo postala nova direktorica ameriške obveščevalne agencije Cia in tako prva ženska na tem položaju,” je zapisal na Twitterju Tramp.

V sporočilu ameriškim medijem je Tump dodal: “Ponosen sem, da lahko imenujem direktorja Cie Mika Pompea za novega državnega sekretarja. Mike je končal vojaško akademijo West Point, kot prvi v svoji generaciji, izredno je služil v ameriški vojski in diplomiral iz prava z odliko na Harvardu. Nato je nadaljeval svoje odlično službovanje v ameriškem Predstavniškem domu.”

Predsednik je nadaljeval: “Gina Haspel, namestnica direktorja CIA, bo imenovana na Pompejev položaj in bo prva ženska direktorica CIA, zgodovinska prelomnica. Mike in Gina sta že več kot leto dni delala skupaj in sta razvila veliko medsebojno spoštovanje.”

Bela hiša je še sporočila, da je predsednik Trump prepričan, da je Pompeo prava izbira za položaj državnega sekretarja v tem prelomnem času. V izjavi tudi piše, da je želel Trump “pretresti” svojo ekipo pred prihodnjimi pogajanji s Severno Korejo.

Spomnimo, ameriški državni sekretar Rex Tillerson je pred dvema dnevoma skrajšal svoj obisk v Afriki, da bi se vrnil v Washington zaradi Trumpovih kadrovskih zamenjav.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)