Lavrov: Londonu ne bomo odgovorili na ultimat, dokler ne dobimo vzorca agensa, s katerim je bil zastrupljen bivši vohun Skripal – TOPNEWS.si

Lavrov: Londonu ne bomo odgovorili na ultimat, dokler ne dobimo vzorca agensa, s katerim je bil zastrupljen bivši vohun Skripal

Lavrov: Londonu ne bomo odgovorili na ultimat, dokler ne dobimo vzorca agensa, s katerim je bil zastrupljen bivši vohun Skripal

Rusija ne bo odgovorila na nikakršen britanski ultimat, dokler ji ne bodo priskrbeli vzorca agensa, s katerim je bil zastrupljen bivši vohun Sergej Skripal, je izjavil šef ruske diplomacije Sergej Lavrov v zvezi z zahtevo, ki jo je Moskvi postavila britanska premierka Theresa May.

Moskva mora do konca dneva pojasniti zaradi česa je živčni agens, ruske izdelave, uporabljen pri zastrupitvi bivšega ruskega vohuna Sergeja Skripala in njegove hčerke Julije, je dejala britanska premierka Theresa May.

Britanska premierka je v ponedeljek pred britanskim parlamentom izjavila, da je za zastrupitev z živčnim agensom bivšega vohuna Skripala in njegove hčerke Julije “zelo verjetno” odgovorna Moskva.

Lavrov je dejal, da bi morali primer domnevne uporabe kemijskega orožja obravnavati preko ustreznih kanalov, kot je Organizacija za prepoved kemičnega orožja (OPCW), katere članici sta tako Rusija kot Velika Britanija.

“Takoj ko so se začele govorice, ki so jih širili skoraj vsi britanski politiki, da je ruski agens kriv za Skripalevo zastrupitev, smo poslali uradno zahtevo, da se nam omogoči pristop do terena, da bi ga naši strokovnjaki lahko testirali v skladu s Konvencijo o kemičnem orožju. Britanska stran je doslej ignorirala to zahtevo”, je dejal Lavrov.

Lavrov je še dodal, da Rusija nima nikakršne zveze z zastrupitvijo Skripala in da je pripravljena pri preiskavi pomagati Britaniji.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)