Hrvaški mediji: Plenković kandidat za predsednika Evropske komisije! – TOPNEWS.si

Hrvaški mediji: Plenković kandidat za predsednika Evropske komisije!

Hrvaški mediji: Plenković kandidat za predsednika Evropske komisije!

Hrvaški premier Andrej Plenković bi utegnil kandidirati za predsednika Evropske komisije, piše Reški Novi list.

Sam Plenković, po navedbah časopisa, ni ravnodušen do omenjene ideje, možnosti za njegovo izvolitev v Evropski parlament pa sploh niso slabe. V tekstu članka se spomni, da sedanji predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, kot je sam dejal, ne bo sodeloval v tekmi za drugi mandat.

Pričakuje se, da se bo Plenković v naslednjih mesecih odločil, ali naj kandidira za nominacijo Evropske ljudske stranke za kandidata za predsednika Evropske komisije na volitvah, predvidenih za pomlad 2019.

image (66)

Evropska ljudska stranka bo izvolila svojega kandidata na Helsinškem kongresu 7. in 8. novembra, po podatkih iz EPP in HDZ, se Plenković zanima za to pozicijo, o čemer naj bi se že pogovarjal z nekaterimi voditelji Evropske ljudske stranke.

Če se bo Plenković odločil za kandidaturo, bi to postavilo pod vprašaj njegovo premiersko funkcijo.

“Plenković zagotovo ni sprejel odločitve, vendar računamo na to možnost. Če se to res zgodi, polaganje naprej na vprašanje, ali je še vedno predsednik vlade. To naj bi razpravljali v stranki, vendar je moje mnenje, da bi Plenković moral odstopiti . je nepredstavljivo, da se mi, da bi ga objavili premiera ostala rezervnega položaja v primeru, da je bil izvoljen in kasneje kot predsednik komisije. da ne bi bilo dobro, “je dejal visoki HDZ.

Po poročanju Novega lista, ki se sklicuje na vir iz HDZ, je delu njihovih sodelavcev znano, da Plenković želi kandidirati za predsednika Komisije. Toda v tem primeru jih muči vprašanje, kaj bo s Plenkovićevim premierskim položajem.

“Plenkovič zagotovo še ni sprejel odločitve, vendar računamo na to možnost. Če bo do tega res prišlo, bo vprašanje, ali bo še naprej premier. O tem bi se razpravljalo v stranki in moje stališče je, da mora Plenković odstopiti s premierske funkcije. Nepojmljivo mi je, da bi položaj predsednika vlade ostal njegov rezervni položaj v primeru, da ne bi bil izvoljen za predsednika Komisije. To ne bi bilo dobro,” je dejal neimenovani visoki predstavnik HDZ.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)