To je ženska, ki so jo Rusi zamenjali za vohuna Skripala, ki so ga pred dnevi zastrupili v trgovinskem centru v Veliki Britaniji – TOPNEWS.si

To je ženska, ki so jo Rusi zamenjali za vohuna Skripala, ki so ga pred dnevi zastrupili v trgovinskem centru v Veliki Britaniji

To je ženska, ki so jo Rusi zamenjali za vohuna Skripala, ki so ga pred dnevi zastrupili v trgovinskem centru v Veliki Britaniji

Sergej Skripal je bil v veliki izmenjavi vohunov med ZDA in Rusijo pred osmimi leti zamenjan za lepo rusko vohunko Anno Chapman. Medtem ko se Sergej Kripal bori za življenje, je lepotica Anna Chapman postala milijonarka, ki neizmerno uživa življenje.

Sergej Skripal, bivši ruski vohun, se bori za življenje, potem ko so ga zastrupili z neznano substanco v mestu Salisbury-ju na zahodu Anglije. Rusija je za deset vohunov, med katerimi je bila tudi ruska vohunka Ana Chapman, izročila ZDA štiri Ruse, ki so bili v njenih zaporih in so pred tem vohunili za Zahod. Med njimi je bil tudi Sergej Skripal (66), polkovnik v ruski vojski, visok obveščevalni uradnik GRU (Glavni obveščevalni direktorat Zunanje vojaško obveščevalne agencije), nato pa je delal po padcu komunizmana na ruskem ministrstvu za zunanje zadeve.

Aretirali so ga leta 2004 zaradi obtožb, da je prodajal identitete ruskih tajnih agentov v Evropi britanski obveščevalni službi MI6. Ruska obveščevalna služba FSB ga je ujela, medtem ko je pošiljal informacije s pomočjo naprave, skrite v lažnem kamnu, v enem od moskovskih parkov.

Po aretaciji so ga razglasili za “vohuna z Louis Vuitton torbo”, saj so objavili njegove fotografije, na katerih v rokah drži pregrešno drago torbo omenjene modne znamke na letališču, kje bi se moral sestati s tujimi agenti, piše “Daly Mail”.

Ruskim preiskovalcem je priznal, da ga je MI6 rekrutirala že leta 1995 in da ji je dajal informacije, v zameno pa dobil plačilo v višini 100.000 evrov.

V zapor, v katerem bi moral preživeti 13 let, je odšel leta 2006, po nekaj letih pa so ga izročili Britaniji v okviru izmenjave.

Vladimir Putin in Alina Kabajeva

Vladimir Putin in Alina Kabajeva

Po tem, ko so ga preučile britanske varnostne službe, je dobil možnost novega življenja v Wiltshiru, kjer ima hišo, vredno oko 400.000 evrov. Živel je umaknjeno s soprogo Ljudmilo, dokler ni pred dvema letoma umrla. Po pisanju BBC, je Skripal v času dveh let izgubil ženo, sina in starejšega brata.

snowden

Medtem ko se Skripal bori za življenje, Anna Chapman objavlja slike z luksuznega dopusta na Tajskem in se hvali s svojim videzom. Njeno življenje se je po vrnitvi v Rusijo drastično spremenilo. Bivša vohunka, ki se je ločila od svojega britanskega soproga, je postala multimilijonarka. Ima svojo modno linijo, butike v Moskvi in dela kot TV voditeljica. Chapmanova izkoristi vsako priložnost, da pohvali ruskega predsednika Vladimirja Putina in kritizira ZDA. Pred kratkim je komentirala Putinov govor naciji in predstavitev novega ruskega orožja. “Svet se je spremenil. Ne bo več mogoče, da bi kdo ne-spoštoval Rusije in pri tem ostal nekaznovan”, je dejala. Chapmanova je pozvala svoje številne sledilce na Instagramu, naj predlagajo imena za nova ruska orožja. Velikokrat jo je moč videti na shodih Putinove Enotne Rusije, katere članica je. Anna Chapman je mati dveletnega dečka, javnosti pa ni znano, kdo je njegov oče. Delala je kot voditeljica televizijske oddaje “Skrivnosti sveta” za televizijo Ren-TV, ki jo predvajajo na tv-kanalu v lasti družbe, na čelu katere je bila Alina Kabajeva, bivša olimpijska gimnastičarka, za katero se govori, da je v vezi s Putinom.

Sicer pa obstajajo tudi govorice, da je Chapmanova po ukazu Kremlja poskušala zapeljati tudi ameriškega “zvižgača” Edwarda Snowdna. Chapmanova je drugače hčerka nekdanjega agenta KGB.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 6 let

    Komunizem e gnojna jama seveta i Putin svetilnik.