Škandal brez primere – Novopečeni politik Bojan Požar se predstavlja kot pravnik, čeprav nima diplome! – TOPNEWS.si

Škandal brez primere – Novopečeni politik Bojan Požar se predstavlja kot pravnik, čeprav nima diplome!

Škandal brez primere – Novopečeni politik Bojan Požar se predstavlja kot pravnik, čeprav nima diplome!

Čeprav od politikov na splošno ljudje ne pričakujejo veliko, ampak prej nasprotno, pa bi od novih obrazov v politiki pričakovali, da vsaj ne bodo lagali o svoji izobrazbi. Vendar bi sodeč po laži za novopečenega politika Bojana Požarja lahko rekli, kar je preveč, je preveč. Bojan Požar se na spletni strani “Liste novinarja Bojana Požarja” predstavlja, da je po poklicu pravnik, čeprav ni končal niti prvega letnika Pravne Fakultete Univerze v Ljubljani. V bazi podatkov v sistemu COBISS.SI boste tudi zaman iskali njegovo diplomsko nalogo, saj je enostavno ni. Bojan je namreč najprej v poznih osemdesetih poskušal postati pravnik na nekoč Višji pravni šoli v Mariboru, danes Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, vendar se je njegov študij končal v nekaj mesecih, nato pa še na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, vendar je študij kmalu opustil in se zaposlil na CK-ju takratne Zveze komunistov Slovenije.

Naj pojasnimo, poklic je pojem, ki pomeni institucionalizirano sposobnost za opravljanje dejavnosti, za katero smo izučeni, vzgojeni oziroma izobraženi. Pravnik (tudi jurist) je človek, ki deluje na področju prava. V Sloveniji imajo pravniki naziv univ. dipl. pravnik (oz. univ. dipl. pravnica) po uspešno končanem 4-letnem študiju prava, zaključenim z diplomo na Pravni fakulteti, kar ustreza VII. stopnji izobrazbe in kar bi moral Bojan Požar vedeti, ko se predstavlja kot pravnik.

bojan pozar pravnik novinar

Na izobrazbo Bojana Požarja smo postali pozorni po njegovem nastopu na 24ur Zvečer, ko je dejal: “lahko se pohvalim, mi smo edina stranka v tej državi, kjer med člani vodstva ni noben, ki bi končal FDV. To pa je že velik napredek”. Če pustimo ob strani dejstvo, da je s tem užalil svojega “varovanca” in protežiranca predsednika države Boruta Pahorja, ki je diplomirani politolog mednarodnih odnosov (FDV) ter seveda vodjo opozicijske SDS Janeza Janšo, ki je diplomiran obramboslovec (FDV), je seveda nehigienično, da Bojan Požar kritizira tiste, ki so vsaj končali fakulteto in diplomirali, medtem ko ima sam le srednješolsko izobrazbo in se predstavlja kot pravnik. Če pa že pogledamo vodstvo njegove stranke, pa imajo probleme z navedbo izobrazbe še njegova žena Barbara Drnač, ki jo Požar predstavlja kot “umetnostno kritičarko za ples in novinarko”, brat Bojana Požarja Matjaž Požar, ki je prav tako član predsedstva, pa ima namesto izobrazbe napisano, da je “sodni izvršitelj”.

Na vprašanje Petre Krčmar in če zmagate, kdo bo mandatar, Bojan Požar brez sramu odgovori. “Jaz”

Da ima Bojan politične ambicije je pokazal že v zgodnjih devetdesetih, ko je bil v komisiji za Programski dokument predsedstva ZKS, skupaj s takratnimi eminentnimi partijski veljaki Milanom Kučanom in Cirilom Ribičičem ter seveda z Borutom Pahorjem, ki ga je protežiral na zadnjih predsedniških volitvah, kljub temu, da se zgraža nad ljudmi, ki so končali FDV.

CK ZKS

Toliko o novih obrazih v slovenski politiki, kjer se Bojan Požar predstavlja kot edini nov obraz. Tako je v oddaji 24 ur zvečer dejal: “Tokrat imamo pa res en nov obraz. Ker nihče od ostalih ni nov obraz. Nov obraz sem samo jaz… Na volitve smo mi prišli za to, ker pač je treba zamenjati vso politično elito in levo in desno. Se opravičujem Bojan (Dobovšek), ampak tudi ti si sedaj štiri leta sedel v parlamentu. Ne vem, zakaj bi zdaj tebi verjeli, čeprav zdaj štiri leta nisi veliko pokazal. Zato imajo volivci letos res možnost ali želijo imeti politike, ki so sedaj, se pravi od Cerarja do Janše, Bojana Dobovška in vse druge… Mi bomo na našo listo postavili ljudi, ki niso politično kompromitirani in nikoli niso bili v politiki…” Toliko o novih obrazih, za katerega se predstavlja Bojan Požar, ki je kot eden od akterjev v devetdesetih pomagal sestavljati osrednji programski dokument slovenske partije.

Požarjeva stranka ima še en problem in to je “Family business“, medtem ko Požar očita političnemu konkurentu dr. Bojanu Dobovšku nepotizem, ker je sekretarka stranke Dobra država hči člana stranke. Lista Bojana Požarja pa naj bi se borila, tako Požar, proti nepotizmu, klientelizmu, globoki državi… Pa naj potem razume, kdor zmore! Če si privoščimo malo cinizma, bi upravičeno lahko pričakovali, da bi bil najbolj primeren predvolilni slogan njegove politične stranke: “Moja stranka je privatna zadeva moje družine”. Jaz bi rekel: Moja stranka, moj Family business”.

Novopečeni politik Bojan Požar pozablja, da je kot politik pristal pod lupo kritične javnosti in ne more pričakovati le hvale, temveč se mora soočiti tudi s kritiko te iste javnosti, ki budno spremlja njegovo politično vedenje in ocenjuje njegovo dosedanje početje. Zato je sedaj, ko je vstopil v politiko, toleranca javnosti do njega manjša, kot do “navadnih smrtnikov”, kar tudi sam zelo dobro ve. Zato je smešno, da se je odločil igrati vlogo “žrtve”, ki se dnevno pritožuje na družbenih omrežjih, ker mu očitajo izobrazbo, nestrokovnost, politično pristranskost, govorno nespretnost, ne vabijo ga v televizijske in radijske oddaje ter pišejo o njegovih že zdavnaj polnoletnih otrocih. Pri tem pa pozabi, da je sam več kot 20 let brezkompromisno pisal o hčerah in sinovih, materah in očetih, tudi babicah, politikov, direktorjev, novinarskih kolegov, pevcev, gledaliških igralcev, slikarjev in še bi lahko naštevali. S svojim poročanjem o dogajanjih v slovenskih spalnicah pa je uspel uničiti tudi že marsikatero družino. Zato čudi, da ga sedaj boli dejstvo, da se mu vse skupaj vrača kot bumerang, v smislu pregovora: “Kar seješ, to žanješ” ali “Kdor seje veter, žanje vihar (požar)”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (8)
 • comment-avatar
  Marijan Tončić 6 let

  Odlično, resnica vedno pride na dan. Ga ne poznam osebno zato težko rečem, da je lažnivec, ker sem imel priložnost biti omadeževan z njegove strani pa lahko zagotovo trdim, da ga resnica ne zanima, še manj pa raziskovalno novinarstvo. Čeprav nisem hudoben, moram priznati, da mu privoščim, po možnosti še kakšno sulico v čelo.

  • comment-avatar
   Srečko Starič 6 let

   No sj imaš njegovo diplomo na netu in kaj te zdej muč

 • comment-avatar
  Nickname 6 let

  Očitati nepotizem levo in desno, pri tem pa imeti v vodstvu stranke brata, ženo in morda še koga je na meji dobrega okusa.

  • comment-avatar
   VIKTORE 6 let

   zakaj ne poimensko razgaliti politika, ki izkorišča stranko v svojo korist ?

   • comment-avatar
    Nickname 6 let

    Požar se kljub letom na sceni, pa zero izkušnjami v politiki, z svojo trmo zaletava v veliko predebela vrata. Eno samo pogojevanje pred volitvami, agresivno napadanje dobesedno vseh “konkurentov” volilno telo še nikoli ni nagradilo. Čas bi bil, da mu to nekdo pove.

 • comment-avatar
  Iva 6 let

  Negativni AGITPROP proti Požarju se je začel! Le zakaj? No, diploma je že na spletu!

  Moja frizerka je rekla, “a ni Požar v sodnih postopkih?” Enako je moji znanki dejala njena mama, upokojenka. Kdo zavaja funkcionalno nepismene ljudi?

  ” Tožijo ga tajkuni, ker piše o njihovih kriminalnih poslih in ker razkriva korupcijo vladajoče koalicije, tudi etičnega Mirota”, sem ji morala razložiti. Seveda je volila najbolj etičnega Mirota in je sedaj razočarana, tako kot je bila razočarana nad Jankovičem. Sedaj se ogreva in bo volila Šarca, ki ga medijsko bildajo, kdo le?

 • comment-avatar
  Rado K 6 let

  Sem v iskalnik vrgel “požarjeva diploma” pa mi je vrnilo le to: “Požar in vzroki za nastanek požara : diplomsko delo visokošolskega študija” Kar verodostojno bi rekel. Požar je specialist za požare. Nomen est omen.