Nov škandal pretresa center katolištva: Obtožbe proti 40 gejevskim duhovnikom v Italiji posredovane Vatikanu – TOPNEWS.si

Nov škandal pretresa center katolištva: Obtožbe proti 40 gejevskim duhovnikom v Italiji posredovane Vatikanu

Nov škandal pretresa center katolištva: Obtožbe proti 40 gejevskim duhovnikom v Italiji posredovane Vatikanu

Rimokatoliška nadškofija v Neaplju je včeraj sporočila, da je Vatikanu poslala 1.200 strani dolg dosje, ki ga je pripravil človek, ki se ukvarja s prostitucijo in je identificiral 40 “aktivnih gejevskih duhovnikov” in duhovniških kandidatov v Italiji.

V izjavi, ki so jo objavili na spletni strani nadškofije, je kardinal Crescenzio Sepe dejal, da nobeden od identificiranih duhovnikov ni delal v Neaplju.

duhovnik neapelj

Kardinal Crescenzio Sepe je izjavil, da se je odločil posredovati omenjeni dokument v Vatikan, zaradi “teže primerov tistih, ki so dejanja zagrešili in ki morajo plačati ceno,” in katerim je “treba pomagati, da se pokesajo za povzročeno škodo.”

Dosje, ki vsebuje prepise z aplikacije WhatsApp in druge dokaze, je sestavil Francesco Mangiacapra, oseba po poklicu odvetnik, ki se je javno predstavila kot gej, ki se ukvarja s prostitucijo.

Italijanskim medijem je povedal, da je to razkril, ker ni mogel več prenašati hinavščine teh duhovnikov. Datoteka, ki si jo je lahko ogledal Corriere della sera, je impresivna, vsebuje veliko število sporočil z erotičnega klepeta z datumi in urami in na ducate (zelo težkih) fotografij. Dokumenti so povezani z vrsto spolnih srečanj – večinoma homoseksualnih, tudi z denarnimi donacijami.

Agencija AP je dodala, da nihče od navedenih duhovnikov ni bil obtožen spolnih odnosov z mladoletniki.

Ta škandal je le zadnji v nizu spolnih afer, ki pretresajo Rimokatoliško cerkev in Vatikan. Prejšnji mesec je sodišče v Rimu obsodilo sodnika Rimske kurije, monsignorja Pietra Amenta, zaradi tega, ker so v njegovem računalniku našli otroško pornografijo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)